Problem ze światłami cofania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wie ktoś jak są podłączone światła cofania? - Słyszałem coś o przełączniku w okolicach skrzyni biegów - jak to zdiagnozować?

objaw mam taki że nie mam napięcia w miejscu gdzie wchodzą żarówki.

Czy te światła są podłączane do tablicy z bezpiecznikami? - jeśli tak to poproszę o pozycję bezpiecznika bo kartka na klapce prawie przestała u mnie istnieć - jest nieczytelna.

dzięki i pozdrawiam

Cholera, 250 dni na forum a jeszcze sie nie nauczył korzystać z wyszukiwarki
Do wymiany włącznik świateł cofania na skrzyni biegów.

sorry za spam - znalazlem już wyszukiwarkę i w wyszukiwarce to co chciałem...

Czyli dasie

jak masz klime i lpg to wspolczuje, trza miec szczupla i sprawna reke

na nieszczęście klimy nie mam , ale zlokalizowałem przyczynę - raz na 50-100 razy załączaja sie światełka podczas wsadzania wstecznego więc już wiem że to przełączniczek przy skrzyni nie łączy - dziwi mnie tylko że tak z dnia na dzień - zgasło i już...

sprawa zamknięta...

u mnie bylo podobnie, wieczorem cofalem pod garaz i widzialem odbicie na drzwiach, nastepnego dnia na przegladzie okazalo sie ze swiatla brak

u mnie padły wsteczne jakieś 2 lata temu, a co gorsza nie działały też czujniki. Więc na szybkiego na parkingu odpiąłem wtyczkę czujnika i oczyściłem styki i napsikałem jakimś elektrosolem. Od tamtej pory działa bez problemu, więc wymiana nie zawsze jest konieczna.

Cytat:
2007-11-01 22:11:28, Robert_S pisze:
Od tamtej pory działa bez problemu, więc wymiana nie zawsze jest konieczna.

no zgoda..ale przelacznik to 11zl..moj byl do wymiany

Ten problem dotyczy również Nexii i jest często spotykany, to coś jak prostata u mężczyzn: jeżeli auto ma swoje lata, to problem wystąpi