MotoNews.pl
2 Problem z 5 biegiem (200088/18) - NT

Problem z 5 biegiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na trasie zaczelo mi wybijac piaty bieg ( z 5 razy i dalem sobie spokoj, dojechalem na czworce..) Ktos mial taki problem, co to moze byc, zanim mnie mechanik wyryska i ile to moze kosztowac? prosze o odp, pozdro

Sprawdź najpierw poduszki pod silnikiem...
Gdzieś coś mi się obiło o uszy, ze jak wypada piaty bieg w tojce to już nie jest dobrze ze skrzynią - nie wiem jednak czy czegoś nie przekręciłem.

Jaki masz przebieg?

Pozdrawiam

cari '95 przebieg 210 000 ale czy nie krecony, nie wiem... zrobilem nia 20 000 bez problemow, oby to to poduszka, dzieki...

Raczej nie poduszka bo w cari to jest wszystko na linki i chodzą biegi ładnie niezależnie od połozenia skrzyni, no chyba że ekstremalnie gdzieś zmieniła pozycje

Cytat:
2007-11-20 12:55:04, broker2004 pisze:
Raczej nie poduszka bo w cari to jest wszystko na linki

Zdaję sobie z tego sprawę - też mam carine
To może być poduszka - wiem z autopsji.

Jeśli okaże się, że to nie poduszka, to tojka ma znacznie większy przebieg

Pozdrawiam

werdykt- poduszki sa jak nowki, prawdopodobnie problem z synchronizatorem 5 biegu, pytalem, brak wmiare tanich zamiennikow- podobno wogole nie ma- jedynie org w salonie, podobno bardziej sie oplaci kupic cala skrzynie! szukam wiec skrzyni do cari 1.6 16V '95 4AFE za rozsadna cene... siara1981@poczta.onet.pl Dzieki 4 all, pozdro

Popytaj w ASO, ktoś kiedyś pisał że synchronizatory nie są piekielnie drogie, a dostęp do 5 biegu nie jest tragiczny..

Pzdr