Podejdą tarcze od nuby ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam okazje dostac za fri tarcze BREMBO nowe od nutrii...gosciowi dali niby do espero w sklepie ale okazalo sie po numerze jednak troche sie pomylili...a ze bylo to dawno temu to nici z wymiany...

problem jest tego typu ze wszystkie wymiary są zachowane oprocz jednego - a dokladnie srodek tarczy jest przesunięty w strone srodka samochodu o 7 mm (cos jak wieksze ET na feldze)...dystansów pod tarcze nie mam zamiaru zakladac tylko sie zastanawiam nad podłożeniem dystansu np 5 mm po śruby trzymające zacisk zeby tez cofnął się w kierunku srodka samochodu...

ma ktoś jakąś opinie na ten temat ???

Sprzedaj w klubie nubiry albo na allegro i kup nowe do espero.

Cytat:

ma ktoś jakąś opinie na ten temat ???

to będzie o 5mm dłuższe ramie działania naprawde dużych sił, więc nie ryzykowałbym z jakimikolwiek dystansami, czy to na zacisku, czy na tarczy. lepiej kupić tarcze do Espero niż sie później niemiło zdziwić.
a moze wystarczy je przejechać na tokarce?

Pozdr.

I tych dobranych nie kupuj Brembo...

znaczy sie BREMBO nie jest zbyt dobre ???

Od kiedy jest robione w Polsce jest tragiczne

Szansa na bicie jest bardzo duża.

Poza tym jest drogie i to bardzo !

Prościej zapodać dystans pod tarcze wpakowanie podkładek pod zaciski raczej odpada (tokarz obowiązkowy) no i śruby do zacisku odpowiednio długie i twarde min. 8.8 skok gwintu chyba 1.25

Cytat:
2007-11-11 23:09:20, rafalko pisze:
znaczy sie BREMBO nie jest zbyt dobre ???

Brembo po 15kkm tłukło przy hamowaniu,tak że wyrywało kierownicę (zakładane w marcu-do zimy nie dojeździło)

a ja kupiłem tu na forum 2 nowiutkie tarcze BREMBO za 60 zł, od jednego z klubowiczy, któremu zostały po sprzedaży auta, założyłem chyba w czerwcu i jak na razie nie biją Może mam jeszcze z jakiejś starej produkcji te tarcze??

Mi też Maxy nie biją, ale znam 10 przypadków, że biły...