| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-12-28 13:12:15 Jak w temacie, może niedługo stane się szczęśliwym posiadaczem takiego dziadkowoza w wersji mkI z roku 82' Deutsche Fiat, Ale zanim, chciałem się dowiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę, chodzi głównie o podwozie, bo z zewnątrz fiacik nie budzi zastrzeżeń, wiem że budy 7 są dość słabe i lubią się rozkładać.
pytanie gdzie znaleźć objawy dążenia do rozkładu... |
Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-12-28 15:18:29 to jakis musisz mieć wynalazek bo w 82 już dano nie było MK1 wiec musi to byc 2 albo coś nie do końca roczkik sie zgadza. A na co patrzeć, tak jak w każdym aucie, wszystkie mocowanie zawieszenia, jak jest seryjna to raczej nic nie powinno byc naderwane, sprawdził bym dokładnie podłogę bo ponoć lubi ja wcinać, dolne krawędzie drzwi też potrafi nagryść. A tak wogóle jaki silniczek tam siedzi?? |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-12-28 15:39:36 mogłem coś z rocznikiem pokićkać w każdym bądź razie na 100% mk1 silnik to 903 45km aparat bez przyśpieszacza gaźnik IBA |
MAD_DOGG F&F Sympatyk Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2007-12-28 15:44:51 127 lubi korodować i łamać się przy słupku A - tam pod błotnikami chyba najbardziej... Patrz na łączenie podszybia i błotników. |
Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-12-28 17:24:46 a tak mi sie jeszcze przypomniało że możesz popatrzeć przy tylnych lampach, przynajmniej moją tam troszke zab czasu nawiedził |
profil-usunięty F&F Wolny Słuchacz :) | 2007-12-28 21:30:19 ja zawsze sprawdzam podloge auta mlotkiem ![]() |
rosck Z Poznań | 2007-12-28 22:44:43
Akurat podłoge bardzo łatwo naprawić.... ja bym patrzył na podłużnice przedni pas i tylną belke nad resorem, jak tam znajdziesz dziury to nie ma co patrzeć na reszte. Co innego dziura w drzwiach błotniku a co innego pognite miejsca mocowania zawieszenia. |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-12-29 00:50:13 ok no to w takim bądź razie będę go szczegółowo oglądał, powiedzcie mi jeszcze jaka jest realna cena za taki wózek(zapomniałem rocznika) ale tak jak pisze jest to na 100% mk1 i Deutsche fiat bo patrzyłem na tabliczki. Silnik żyleta wszystkie wymiany przeprowadzane na bieżąco i pełny wykaz rachunków za części wszystkie oryginały( że dziadkowi się chciało to wszystko zbierać ) Jedynie malutkie wykwity rdzy na odpływach wody np. przy uszczelce tylniej szyby itp... nic szczególnego drzwi zdrowe progi to samo, ogólnie rzecz biorąc blacharsko w dobrym stanie do małych poprawek lakierniczych. Wnętrze 99% oryginał jedynym odstępstwem od fabryki to kiera z malucha, siedzenia jak to u starszych ludzi bywa poprzykrywane sto dwudziestoma pokrowcami więc w stanie jak nówka nie wypierdziane, boczki w stanie nie nagannym jak i deska, aha jeszcze folia na podłodze
tylko teraz ile ja za to mogę zapłacić co by było rozsądnie?? [ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2007-12-29 00:51:06 ] |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2007-12-29 01:35:03 Znajomy za 7 w stanie blacharskim bardzo dobrym, do poprawek lakierniczych lub przelakierowania dal z tego co pamietam 5 tysiecy. Jak egzemplarz jest tego warty to moim zdaniem oplaca sie nawet za niego "przeplacic" - tanie zakupy zwykle wymagaja mnostwa pracy, czasu i pieniedzy a łatany wóz to jednak nie to samo co fabryczny... |
Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-12-29 14:22:16 z cenami to różnie, jak dziadek sie zna to nie sprzeda za 500zł, jak sie nie zna to idzie kupić coś ładnego za grosze ale coraz ciężej. Ogólnie jak zamkniesz sie w 2-3tys to myślę że za MK1 w bdb stanie to kwota do przyjęcia...szczególnie patrzeć jak tego mało sie zrobiło w polsce |
mysza127 Gliwice | 2007-12-30 18:28:26 Jezeli jest w takim stanie jak opisujesz (do drobnych poprawek) to 3tys. zl to bardzo dobra cena . Sztywnosc karoserii (to czy jest zmeczona , czy byla kiedys bita itp)sprawdzisz po tym jak zamykaja sie drzwi , szczegolnie gdy samochod stoi na nierownym podlozu - powinny sie zamykac i otwierac bardzo delikatnie.Brak pekniec na slukach B swiadczy o dobrej kondycji budy. |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-12-30 19:12:04 no więc tak.
juz prawie zapadła decyzja o kupnie tego samochodzika
sztywnośc jest chyba prawidłowa bo drzwi zamykają się jak masełko nie spotkałem się jeszcze z takim zamykaniem w starym fiacie, samochód nie był nigdy dzwoniony, wszystkie blachy oryginalne, zresztą co ja się będę rozpisywał Ostatnie oględziny odpalenie i na nowy rok pewnie już będzie ma i wtedy sie pochwale w odpowiednim ku temu dziale |