| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-11-13 20:41:44 jak ma 50kkm to wymien membramy |
![]() adasko_21 Opel Astra III NDM | 2007-11-13 20:46:18 mój stary parownik ma przejchane 120 tys km a ten co mam od kolegi to ma 50 tys km, a ten przekażnik to jesto przy parowniku??? taki w moim przypadku niebieski do którego sie kabeli połacza. i u nie nie po rozgrzani sie tak dzieje tylko jak odpale na PB przełacze na gaz i za chwile zgasze juz zaczyna zle odpalac. A jak na PB wszystko jest ok. To wyglada tak jak by sie gazem zalewał i ciezko ma odpalic. [ wiadomość edytowana przez: adasko_21 dnia 2007-11-13 20:48:29 ] |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-11-13 21:33:45 po pierwsze strasznie chaotycznie piszesz...
po drugie - wymiana parownika ktory ma 50 tys km nie oznacza ze cokolwiek sie poprawi...jeśli chcesz juz wymieniac to wymien lepiej membrany - koszt zestawu ok 60 zł na allegro bo demontaz i ustawianie pozniej mieszanki będzie cie czekalo w obu przypadkach, natomiast w tym drugim bedziesz mial pewnosc ze wymiana rzeczywiscie miala sens... ja wymienialem membrany w parowniku po 30 tys km i efekt byl taki ze samochod po wymianie mniej szarpał, a co mnie najbardziej zaskoczylo odpalał na gazie z dotyku - nawet gdy byl zimny...takze stawiam na stwardniale membrany w twoim parowniku... a i ten niebieski na parowniku to nie przekaznik a elektrozawór odcinający przeplyw gazu ![]() |
kc Espero 1,8 CD gass Rumia | 2007-11-14 09:42:40
To fakt. Natomiast w moim przypadku nie było reguły. Mniej więcej na 5 odpaleń raz nie odpalał a czasami jeździłem wiele dni i było OK, więc sprawdzenie mogłoby nie dać wiarygodnych wyników. |
![]() adasko_21 Opel Astra III NDM | 2007-11-14 10:21:29 narazie to mam zamiar wymienić sonde (mam przejechane 160 tys km) bo lezy w domu juz dawno i spowrotem załoze silniczek krokowy od gazu zaczne od najprostszych rzeczy zobaczymy co to zmieni, a jak nic to bede miał nowa sonde |
![]() adasko_21 Opel Astra III NDM | 2007-11-14 19:00:32 założyłem silniczek krokowy i jest już dużo lepiej jeszcze tylko wnienie świece i sonde przy okazji złożę nową i będzie ok. aha ja nie potrzebie sie posłuchałem gazownika zeby wywalić silniczek krokowy i wstawić zamiast niego regulacje ręczną to byłą moja pierwsza i ostatnia wizyta u jakiego kolwiek gazownika niech sie bujają partacze to samo zdanie mam tez o mechanikach jak sobie czegoś sam nie zrobisz to dobrze nie będzie.
Pozdro i dzięki za pomoc |