Centralka Centralnego Zamka Corolla

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Gdzie znajduje się centralka zamka wymienionego w tytule w Toyota Corolla 1,4 3 drzwi z 1999 roku

Z góry dzieki za odpowiedź.

POZDRO

Cytat:
2008-03-01 18:48:44, robsonus pisze:
Witam Gdzie znajduje się centralka zamka wymienionego w tytule w Toyota Corolla 1,4 3 drzwi z 1999 roku Z góry dzieki za odpowiedź. POZDRO

pytasz o oryginalny zamek czy dokladany????

Pytam o orginalny.
Wiem ze dokladany moze byc wszedzie

Cytat:
2008-03-02 10:23:09, robsonus pisze:
Pytam o orginalny. Wiem ze dokladany moze byc wszedzie

Jak zdejmiesz panel od strony kierowcy na klatce bezpiecznikow.
A co sie stalo bo jeszcze sie nigdy nie zepsul.

Cytat:
2008-03-02 22:49:03, Bigelektron pisze:
Jak zdejmiesz panel od strony kierowcy na klatce bezpiecznikow. A co sie stalo bo jeszcze sie nigdy nie zepsul.

Panel sterujący jest w drzwiach?? Czy na skrzynce bezpieczników kolo lewego kolana kierowcy???
Chce założyć alarm do mojego autka i potrzebuje wszelkich informacji.

Cytat:
2008-03-03 10:02:03, robsonus pisze:
Panel sterujący jest w drzwiach?? Czy na skrzynce bezpieczników kolo lewego kolana kierowcy??? Chce założyć alarm do mojego autka i potrzebuje wszelkich informacji.

Piszac panel mialem na mysli nie sterujacy tylko ten kawal plastyku pod kierownica w ktorym jest schowek a pod nim bezpieczniki.
A tobie nie jest potrzebny sterownik tylko miejsce gdzie mozna sie wpiac w obwod zamka...
Sterowanie jest masowe z przycisku door lock i z wkladki zamka kierowcy,musisz wpiac sie w obwod door locka czyli tego przycisku ryglowania wszystkich drzwi.
W progu po zdjeciu trojkata plastykowego znajdziesz kostki wiazki drzwi znajdziesz tam 4 kable na ktore jak podasz mase to zamek wykona operacje lock lub unlock.Dwa kable sa z zamka a 2 z door locka ,wepnij sie w door lock bo w innym przypadku po paru zazbrojeniach alarmu bedzie ci sie wieszal centralny.
Rozpoznasz je po tym ze kiedy zamasujesz jeden z nich to dana funkcja nie zadziala lock lub unlock.