Silnik krokowy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak, w tej chwili jak zaczynam ruszac to samochod sie dlawi. Czy to jest silnik krokowy?

po tym jak sie rozpedzi i nacisnie pedal gazu do konca to rowniez sie dlawi i nie chce jechac

niech mi ktoś ku8wa odpowie: GDZIE w fordzie jest silnik krokowy?!?!?

w 1,8 gdzies pod przepustnica... chyba w 1,3 masz na glownej fotorelacje

Cytat:
2007-11-17 10:12:33, Blazey pisze:

no ladnie , jeszcze nie wiesz??
trudno go zobaczyc, najlepiej od spodu, tak jak napisal poprzednik mniej wiecej pod przepustnica, przyczepionu do kolektrora ssacego...
jak wyglada chyba wiesz, jesli nie, to zobacz na sklepie Slawasa1

A policz ty chłopie ILE przewodów dochodzi do tego "silnika krokowego" i powiedz, jak on ma niby działać?

jak pamietam to ma chyba 2 przewody

Cytat:
2007-11-17 10:12:33, Blazey pisze:

W roznych rocznikach i z roznymi silnikami krokowe wygladaja roznie i sa umieszczone w roznych miejscach

Aby silnik krokowy mógł pracować to potrzebne są mu co najmniej DWIE cewki. Czyli cztery lub minimalnie trzy przewody (zakładając wspólne wyprowadzenie). To, co określacie błędnie silnikiem krokowym, ma z nim tyle wspólnego, co świnia z baletem. To jest zwykły siłownik elektromagnetyczny: posiada jedną cewkę i wciągany rdzeń. I tyle.

Cytat:
2007-11-17 14:20:34, Blazey pisze:
Aby silnik krokowy mógł pracować to potrzebne są mu co najmniej DWIE cewki. Czyli cztery lub minimalnie trzy przewody (zakładając wspólne wyprowadzenie). To, co określacie błędnie silnikiem krokowym, ma z nim tyle wspólnego, co świnia z baletem. To jest zwykły siłownik elektromagnetyczny: posiada jedną cewkę i wciągany rdzeń. I tyle.

ale my o tym doskonale wiemy, ale jakos sie tak przyjelo, ze mowi sie o krokowym a nie o bocznikowym czy elektrozaworze...
najwazniejsze ze wiemy o co nam chodzi