Wybór reduktora - jaki polecacie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mój reduktor zaczyna umierać więc myślę kupić nowy bo w regeneracje nie chcę się bawić. Moje auto to:
Peugeot 1.9 XU9J2 D6D - jest to silnik na pełnym wtrysku o mocy 125 koni, posiada podwójną przepustnicę i mam też podwójny mixer podłączony do reduktora za pomocą trójnika. Instalacja jest chyba II generacji tz. z elektroniki mam tylko emulator wtrysku, nie posiadam silniczka krokowego. Jaki reduktor polecacie to takiego auta?
Z góry dziękuje za pomoc.

czy obecny reduktor jest sterowany pneumatycznie czy elektronicznie? jeśli elektronicznie to powinny dochodzić do niego dwa kabelki, ja bym w takim razie kupił BRC AT90E wersja 100kW

Polecam LadniRenzo SE81 (100kW) pneumatyk lub elektronik, zalezy jaka masz instalacje. Ja uzywam elektronika (IIgen.) tez w peugeocie 2.0 silnik XU10J2-RFX . Ten reduktor zdaje egzamin w calym zakresie obrotow

raczej pleumatycznie, po czym się różni sterowanie elektorniczne?

Cytat:
raczej pleumatycznie, po czym się różni sterowanie elektorniczne?

w pneumatycznym idzie rurka podłączona do dolotu. Działa to tak gdy w dolocie jest podcisnienie, to wtedy zawór w reduktorze się otwiera. W elektronicznym reduktorze jest tam poprostu elektrozawór gazu który się otwiera po zapodaniu napięcia.

czyli mam pneumatyczny

LOVATO - nie do zajechania.

heh, okazało się ze mam SE81 i chyba go zregeneruję