Piszczenie paska ( chyba)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od pewnego czasu szczegulnie gdy pada deszcz na poczatku jazdy piszczy mi pasek mam 318 i z 92 roku wiec chyba mam silnik z paskiem roz. i niewiem czy to moze byc niebezpieczne??? pomocy!!!

Cytat:
2007-11-12 14:29:48, r3mas1 pisze:
od pewnego czasu szczegulnie gdy pada deszcz na poczatku jazdy piszczy mi pasek mam 318 i z 92 roku wiec chyba mam silnik z paskiem roz. i niewiem czy to moze byc niebezpieczne??? pomocy!!!

hahahahahah nio sor ale mnie rozwaliłes! Jesli piszczał by Ci pasek rozrzadu to juz bys tym silnikiem nie jezdził hahahaha jedyny pasek który moze piszczec a własciwie paski to: pasek atermnatora, wspomy,klimy. popsikaj na kazdy kolejny pasek np WD-40 i słuchaj czy przestaje piszczec badz/i sprawdz organoleptycznie naciag pasków.

Potem tylko regulacja badz wymiana i regulacja.

Cytat:
2007-11-12 14:29:48, r3mas1 pisze:

LUDZIE ZASTANóWCIE SIE CO PISZECIE

mi też piszczy! jak pstrykne wd40 to jeszcze bardziej ale leje na to, za pare km bede wymieniał olej to i paski powymieniam:d

Cytat:
2007-11-12 23:26:42, elroy_85 pisze:
mi też piszczy! jak pstrykne wd40 to jeszcze bardziej

bardzo ciekawe!

Cytat:
2007-11-12 23:54:43, mibhell pisze:
bardzo ciekawe!

no też sie dziwie, może to jakaś rolka, napinacz albo co innego! ale w lato niepiszczy !niewiem bede oglądać przy wymianie oleju pzdr.

R3mas1 ma chyba m40 czyli pasek klinowy. Po WD40 to mu się będzie ślizgał chyba.
Ja bym tam sprawdził naciąg i wyczyscił, a jak nie pomoże to do wymiany, bo za starości pewnie piszczy

Cytat:
2007-11-16 12:40:26, Milas pisze:
R3mas1 ma chyba m40 czyli pasek klinowy. Po WD40 to mu się będzie ślizgał chyba. Ja bym tam sprawdził naciąg i wyczyscił, a jak nie pomoże to do wymiany, bo za starości pewnie piszczy

napisalem o tym wszystkim juz.. a psikanie WD40 jest w elu zlokalizowania piszczacego paska a niwe w celu naprawy.. co nie zmienia faktu ze na jakis czas piszczec przesyanie

pzdr