NIE MAM CIEPŁEGO POWIETRZA W KABINIE BMW 318

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZESC ,MAM PROBLEM Z OGRZEWANIEM AUTA ,JUZ ZJEŻDZIŁEM WSZYSTKICH POBLISKICH MECHANIKÓW ELEKTRYKÓW ,DALEJ NIC ,WYMIENIŁEM JUZ WISKO,PRZCZYŚCIŁEM NAGRZEWNICE ,ELEKTYK SPRAWDZIŁ ELEKTRYKE ,I DALEJ NIC NIE WIEM CO ROBIC MOŻE KTOŚ Z WAS MIAŁ PODOBNY PROBLEM I JUŻ GO ROZWIĄZAŁ PROSZE O INFO , ZGÓRY DZIEKI

Sprawdz stan płynu w chłodnicy i dobrze odpowietrz układ chłodzenia. To na początek. Jeśli to nie pomoże to może elektrozawór w nagrzewnicy przestał współpracować . Nic innego nie przychodzi do głowy.
Napisz czy nie ma ogrzewania od momentu kiedy stałeś sie właścicielem auta, czy niedawno zaczeły się problemy. Czy jest ztn. niema ciepłego powietrza cały czas czy czasmi.
I po co wymieniałeś Visco ono ma raczej niewiele wspólnego z ogrzewaniem, bardziej z grzaniem się samochodu.

A tak wogóle to polecamszukacz ponieważ te same tematy wałkują sie wielokrotnie.

Jak juz auto jest nagrzane sprawdz weze idace do kabiny na dole i u gory chlodnicy czy sa gorace moze termostat jest walniety

Cytat:
2007-09-06 19:20:13, OsaBMW pisze:
Jak juz auto jest nagrzane sprawdz weze idace do kabiny na dole i u gory chlodnicy czy sa gorace moze termostat jest walniety

jeżeli by był walnięty termostat to by nie łapał temperatury ale jeszcze jest za ciepło żeby nawet na walniętym termostacie niełapal temp

[ wiadomość edytowana przez: seba27 dnia 2007-09-06 20:35:55 ]

w obec tego wyglada to na nagrzewnice skoro auto osiaga normalna temperature a nie daje cieplego powietrza

dzieki za zainteresowanie ,auto kupiłem w czerwcu wiec tego poblemu nie zauważyłem ,moąe tak juz było ,ale ostatnio miałem problem bo tez mi sie zagrzewał ,wymieniłem juz termostat ,visko ,nagrzewnica tez jest ok ,została opcja zapowietrzenia sie auta

WITAM WAS SERDECZNIE KOLEDZY !!!! JESTEM SWIEŻO ZALOGOWANYM UŻYTKOWNIKIEM I BARDZO SIE CIESZE ZE MOGE KORZYSTAC Z TEGO FORMU ORAZ POROZMAWIAC Z WAMI A TERAZ TROCHE ODNOŚNIE TEMATU :

OD NIEDAWNA JESTEM POSIADACZEM BMW 318 TDS Z 1997 ROKU AUTO POSIADA KLIMATYZACJE NIEWIEM CZY JEST TO ISTOTNE ALE MAM PROBLEM JAK W TYTULE PROBLEM POLEGA NA TYM ZE AUTO NA POCZATKU WOGLE NIEPOSIADALO NADMUCHU WIAŁ BARDZO SŁABO , WYMIENILEM FILTR PYŁKOWY I NADMUCH JEST JUŻ SPRAWNY TYLE ZE NIEMA CIEPŁEGO POWIETRZA WOGLE ( NIEUBYWA PŁYNU OD CHŁODNICY I JEST STAN ) NIEWIEM CZY TO ISTOTNE ALE WĘŻE PRZY TYCH GÓRNYCH ZAWORKACH SĄ CIEPŁE , MECHANIK WYKLUCZYŁ USTERKE NAGRZEWNICY ... JEŚLI MOŻECIE MI POMOC BEDE WAM SERDECZNIE WDZIECZNY !!!!!!!!!! PODAJE ADRES E-MAIL JESLI KTOS ZECHCIAL BY MI POMOC CONTINENTALE@INTERIA.PL POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ZYCZE UDANEGO ROZWIAZYWANIA USTEREK !!!!!

weź odkręć nawiew na gorące powietrze i go najpierw odpowietrz

okay zobacze dzisiaj czy cos poskutkuje

Zaobserwuj jedną rzecz: nagrzewnica ma dwa przewody (pod maską) jeden zasilający a drógi to powrót. Więc na zimnym silniku (z rana najlepiej) odpal fure i kontroluj te przewody jeśli obydwa zrobią sie ciepłe w podobnym czasie to nagrzewnica jest ok a jeśli nie no to lipna.

ps. jeśli nagrzewnica działa to jakieś k***a cuda. Musi być ciepły nadmuch

3 mozliwości : zapowietrzony(moze uszczelka pod głowicą jeśli w kółko sie zapowietrza), termostat no i 3 to j.w. nagrzewnica
powodzenia

OOOOOOOOOOOO i mozae być czasem pompa wody nie wydolna ale wtedy by sie grzał troche.

dzieki mateniek !! jeden kolega tez mi pisal wlasnie ze pompe wody mymienil i cieplo wrocilo a mial takie same objawy jak ja tyle ze mi sie nic niegrzeje temperatura jest optymalna uszczelke pod glowica raczej wykluczam ale wszystko sie niedlugo okaże ... dzieki !!

koledzy znalazlem przyczyne calego zamieszania ... chodzi o trojnik ten do ktorego przychodza 3 weze prawdopodbnie jest uszkodzony bo nieprzepuszcza wogle ciepla ( po zdjeciu trojnika mam ogrzewanie w aucie) ... bede musial go wymienic ciekawy jestem ile moze kosztowac ,,, serdecznie dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam !!!!!!!

Nie wiem czy to ten trójnik o którym myślę, ale w nim nie ma sie co zepsuć. Wydaje mi sie, że w końcu poprawnie odpowietrzyłeś auto.

to jest napewno trojnik bo nawet dmuchalem w niego wogle niema przeplywu jak by byl zatkany czy "coś" obecnie auto ma ogrzewanie bo jest podlaczone bez tego trojnika fachowo niby to sie nazywa elektrozawór ciepla ... dziekuje serdecznie za porady ... pozadrawiam wszystkich uzytkownikow i caly serwis !!!!!!!!