Toyota Starlet

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. Ma ktoś może schemat układu elektrycznego do Toyota Starlet?
2. Kupilem niedawno i nie wiem czy w modelu z '97roku jest jakas kontrolka ktora sie zaswieci jak bedzie malo paliwa ( czy zaswieci sie rezerwa). Probowalem juz do "pustego" baku jechac no ale nic sie nie zaswiecilo no i nie wiem czy to moze plywak jest popsuty czy moze spalona zarowka na desce rozdzielczej (jesli taka istnieje) czy moze cos innego.
Prosze o pomoc i dziekuje za wszelkie rady.

Przepraszam, że tak troszkę nie na temat, ale czy mógłbyś mi odpowiedzieć, ile pali średnio na trasie i w mieście twoja Starlet?

5-6L

dzieki wielkie, po prostu różnie słyszałem o spalaniu w tym modelu toyoty, a jestem b. bliski jej kupna i nie ukrywam , że koszty paliwa sa dla mnie ważne

czy podane przez ciebie wartości to średnia z miasta i trasy? (ogólnie)

Cytat:
2007-11-18 19:38:24, elgfresh pisze:
2. Kupilem niedawno i nie wiem czy w modelu z '97roku jest jakas kontrolka ktora sie zaswieci jak bedzie malo paliwa ( czy zaswieci sie rezerwa).

Witam

Podnieś kanapę tylną, wykręć pływak i zobacz czy na końcu jest takie małe dziadostwo połączone kabelkiem - jak jest, to masz rezerwę

Pozdrawiam

Cytat:
Podnieś kanapę tylną, wykręć pływak i zobacz czy na końcu jest takie małe dziadostwo połączone kabelkiem - jak jest, to masz rezerwę

Czyli w sumie powinna byc tez kontrolka gdzies przy liczniku? Czy mogłybys wskazac jej polozenie. Z gory Dziekuje.

Chyba tak jak w wiekszosci liczników powinna być u dołu skali pomarańczowa kontrolka lub w innym miejscu osobna kontrolka w kształcie dystrybutora.Sprawdz najpierw żarówke w liczniku a potem patrz na czujnik poziomu paliwa w zbiorniku.

Carinus mnie wyprzedził