Toyota Starlet silnik 3E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

jakis czas temu stalem sie posiadaczem starletki z 89, autko male lekkie i zwinne

na poczatku mialem silnik 1.0 1e ktory szybko zminilem na 1.3 2e "swap" przebiegl tak bezproblemowo ze bylem w szoku, caly osprzet z silnika 1.0 podpasowal bez zadnego problemu okazalo sie nawet ze walek rozadu ma prowadzenie na pompe paliwa i po wycierceniu dziurki mialem 1.3 na gazniku
silnik ten niestety nie wytrzymal powrotu z wakacji prawdopodobnie mialem za mala chlodnice i kiepski olej, final byl taki ze przy 175km/h i jakis 2 min jazdy urwala sie korba i zrobila elegancka dziure

jakis czas temu udalo mi sie dostac silnik 3e 1.5 z toyoty tercel
silnik zamontowany bez najmniejszych problemow, normalnie jak klocki lego nawet polosie podpasowaly

silnik siedzi w aucie odpala i wszystko bylo by spoko gdyby nie to ze musze rozkminic od nowa cale oswietlenie, silnik mialem z kompletna wiazka elektryczna

i tu moje pytanie i ew prosba o podanie mi linka do jakiegos manuala, poszukuje schematu elektrycznego skrzynki bezpiecznikowej

wiazka jest bardzo bogata (el szyby lusterka tylnia wycieraczka pasy itp) a ja potrzebuje wyprowadzic z niej tylko oswietlenie

img219.imageshack.us/my.php?image=srodekzm2.jpg
img101.imageshack.us/my.php?image=silnikjb2.jpg

[ wiadomość edytowana przez: Wuniek dnia 2007-11-20 04:54:59 ]

[ wiadomość edytowana przez: Wuniek dnia 2007-11-20 04:57:35 ]

Ze schematem niestety nie pomogę ale zapytam za to z ciekawości - ile teraz starletka ma do 100?

Do setki ma jakies 17s tyle ze licznik jest milach /h

do 100 km/h ma w granicach 10s moze troszke mniej, ze starym silnikiem (znaczy 1.3) miala niecale 11s.

generalnie mam znowu pare pytan, elektryke ogarnolem w 80% mam wszystkie swiatla ale brakuje mi paru detali:
- klaksonu
- wskaznika paliwa
- spryskiwaczy

potrzebuje kogos kto ma toyote tercel z silnikiem 1.5 zeby zrobil mi pare fotek, takich jak klapka od skrzynki bezpiecznikowej co bym wiedzial co jest co, pare zdjec albo opis spod maski chodzi mi o to jakimi kolorami sa polaczane pewne zeczy

a moze organizujecie jakies zloty w wawie ?? jesli tak wpadlbym i ogarnol sprawe na miejscu

pozdro.