| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omesiaomesia DEADSOUL AUDI A4 B5 RADOM | 2007-12-01 13:11:35 Witam!
Mam takie pytanie, gdyż nie mam ładowania i nie świeci się na desce lampka kontrolna ładowania, a zapala się czerwona kontrolka od uszkodzonego układu hamulcowego. Co może być przyczyną? Z góry dzięki i pozdrawiam! |
czerski opel omega cd krasnogliny | 2007-12-02 06:10:23 może tablina nie ma masy |
omesiaomesia DEADSOUL AUDI A4 B5 RADOM | 2007-12-02 11:59:48 Muszę właśnie sprawdzić napięcie na zaciskach alternatora tylko dlaczego zapala się kontrola uszkodzonego układu hamulcowego (może jakieś zwarcie jest) |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2007-12-05 20:33:45 ma wspolnego i to sporo .
U mnie jak wlacze zaplon swieci sie kontrolka plynu hamulcowego i w momecie odpalenia silnika ta kontrolka gasnie.Czyli alternator ma na to wplyw. |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2007-12-05 21:52:28
a może to jest po prostu procedura sprawdzania jednego z miliona innych czujników bo jakoś mi się nie za bardzo chce wierzyć, że altek ma coś wspólnego z układem hamulcowym. sprawdź sobie dowolny schemat, np. z omy b. w układzie ww. żarówki nie ma żadnego przejścia do altka (podpowiedź H5, S11, S13 - 895) no chyba, że się gdzieś sfajczy instalacja po drodze. |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2007-12-05 22:21:16 QNA
Wpierw zobacz jakiego auta to sie tyczy a potem dopiero zabieraj glos.Jak nie wiesz to siedz cicho i niesiej fermentu. Chcesz szczegolow ?????? Prosze. Otworz sobie dowolny schemat Omegi/Senatora i znajdz zarowke H5 zobacz sobie z czym sie laczy i przez co a potem wroc tutaj i przyznaj sie ze nie miales racji !!! |
omesiaomesia DEADSOUL AUDI A4 B5 RADOM | 2007-12-05 22:48:24 Panowie panowie spokojnie! Już doszedłem wszystkiego! Po prostu skończyły się szczotki i dlatego to wszystko się działo. Jednak nie było przepływu prądu z alternatora i płynęły błędne prądy. Wszystkie kontrolki zapalają się i po uruchomieniu silnika wszystko gaśnie więc jest ok. Dzięki wielkie za pomoc i muszę przyznać że kolega SENATOR ma rację
Pozdrawiam |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2007-12-06 19:31:28
wiem, że rozmawiamy o A ale schematu A nie mam niestety bo oczywiście bym sprawdził. jeśli w A ta żarówka idzie przez altka to jakiś normalnie wynalazek bo się zazwyczaj nie spotyka czegoś takiego. jeśli jest tak rzeczywiście to zwracam honor bo już takie rzeczy w samochodach widziałem, że we wszystko jestem skłonny uwierzyć.
to było do przewidzenia skoro nawet kontrolka ładowania ci się nie zapalała. |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2007-12-10 08:00:47 Dla formalności dodam, że podobne objawy akurat przy C20NE wywołuje wypięcie się cienkiego przewodu czerwonego z altka lub jego przetarcie/zerwanie.
Efekt: Jak w tytule... brak ładowania i niepaląca się lampka ładowania. ps. za początkującego ogórka kosztowało mnie to niepotrzebną wymianę aku heh. |