MotoNews.pl

DARMOWE PRZEGLĄDY W ASO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jeżeli ktoś nie wie, to w autoryzowanych stacjach obsługi HYUNDAI można do 25.11.2006 zrobić bezpłatny przegląd swojego auta. Byłem na takim przeglądzie i wszystko mi posprawdzali. Ale podejrzewam że nie zrobili mi diagnostyki komputera. Bo stwierdzili że nie ma żadnych błędów, a mam problemy z gaśnięciem samochodu w czasie jazdy. Ale ogólnie polecam zrobić taki przegląd. Szczegóły : http://www.hyundai.pl/nowosci.php?n=51
Pozdrawiam.

Zaliczyłem już darmowy przegląd
Polecam Wszystkim, autko sprawdzone, póki co bez usterek (trzymam kciuki za c.d)
ASO to "Lipowski" Kraków - polecam!

Witam.
Powiedzcie jeszcze panowie co oni sprawdzaja bo wszystko sprawdzic to niemozliwe

A juz zobaczylem ale sadze ze i tak wszystkiego nie sprawdzaja
# Kontrola poziomu i wycieków płynu chłodniczego
# Kontrola poziomu i wycieków płynu hamulcowego
# Kontrola poziomu i wycieków oleju silnikowego
# Kontrola poziomu i oleju w skrzyni biegów
# Kontrola poziomu i wycieków oleju w skrzyni rozdzielczej i przekładniach różnicowych
# Kontrola akumulatora, napięcia ładowania i upływów
# Kontrola stanu pasków pędnych
# Kontrola stanu filtra powietrza
# Kontrola działania i ustawienia świateł zewnętrznych
# Kontrola działania zamka centralnego, sterowania szyb oraz lusterek
# Kontrola działania podświetlenia zestawu wskaźników i przycisków
# Kontrola zestawu wskaźników (ciśnienie oleju, ładowanie akumulatora, etc.
# Kontrola działania wycieraczek, spryskiwaczy oraz poziomu płynu
# Kontrola działania układu nawiewu i klimatyzacji
# Kontrola błędów elektronicznych systemów sterowania (Hi-Scan)

* sterowanie pracą silnika
* sterowanie układem SRS
* sterowanie układami ABS, ESP, TCS

# Kontrola stanu układu kierowniczego i zawieszenia
# Kontrola stanu układu hamulcowego
# Kontrola układu wydechowego
# Kontrola stanu ogumienia i ciśnienia w oponach (5 sztuk)
# Kontrola stanu powłoki lakierniczej nadwozia i zabezpieczenia podwozia
# Smarowanie zamków i zawiasów drzwiowych
# Smarowanie uszczelek drzwiowych

[ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2006-10-30 16:51:19 ]

to dokładnie lista wg której realizowany był przegląd, w moim przypadku pominięto:
# Smarowanie uszczelek drzwiowych
i niektóre pkt realizowane są na podstawie wywiadu, np:
# Kontrola działania zamka centralnego, sterowania szyb oraz lusterek
# Kontrola działania podświetlenia zestawu wskaźników i przycisków

Dla mnie osobiście najważniejsze są pkt. których nie mogę sprawdzić we własnym zakresie (czyt "pod blokiem"). Więc autko nad głową + zdjęte koła + Hi-Scan, dają całkiem sporo informacji.
Więc polecam !

I to naprawde za darmo???????az sie przejade moim strupem Scoupe
ciekawe co mi powiedzą.......

Witam!
Potwierdzam to że są darmowe.
Dzis byłem na takim we Wrocławiu na ul. Kamiennej.
Stanem Scoupe sie troche zdzwiłem (ale pozytywnie) i diagności również. Powiedzieli że jak na rocznik 93 to stan idealny, tylko płyny uzupełnic i finito. Sprawdzili chyba dośc dużo bo czekałem godzne i 10 mninut.
DO ZIMY JESTEM PRZYGOTOWANY.
Zycze takich samych wyników
Pozdrawiam Remik

Ja muszę zadzwonić i się umówić bo taka okazja się zapewne nieprędko powtórzy

Które ASO w Poznaniu polecacie?

Umówiłem się w na 15 listopada do Ifamex ma Wawelskiej w Warszawie. Dam znać po przeglądzie.

Ja jestem umówiony na poniedziałek na 11. Zobaczymy co chłopcy powiedzą jak otworzę maskę hyhyhyhy. Jak będę po to oczywiście zdam relację.

Byłem na przeglądzie w Hyundai Szymański. Sprawdzili prawie wszystko i rzeczywiście za darmo. A poza tym mogłem się przyglądać, co robią. Na zimę mam spokój...

Byłem również na przeglądzie-obsługa bardzo miła, faktycznie częśc to wywiad ale podpinają kompa, przeglądają całe zawieszenie i układ hamulcowy....tak że jeśli macie chwilę czasu(ok godzinki) to polecam....

Cytat:
2006-11-04 00:46:54, krawiol pisze:
Ja muszę zadzwonić i się umówić bo taka okazja się zapewne nieprędko powtórzy

Pewnie za rok, tak jak i rok temu

do ktorego aso we Wroclawiu najlepiej pojechac?

Cytat:
2006-11-18 10:51:01, awariall pisze:
do ktorego aso we Wroclawiu najlepiej pojechac?

zdecydowanie Pol-Motors. Żadnych problemów

Na przeglądzie byłem, było bardzo miło i porządnie. Kończą mi się klocki a filtr powietrza jest do wymiany, ale za niecałe 2000km mam przegląd gwarancyjny i wtedy to wymienię. Zamki i uszczelki nasmarowane, akurat przed zimą. Okazało się, że światła miałem za nisko opuszczone. I to chyba tyle.

W takim eazie do dzieła, dzwonię do najbliżsego serwisu i u,awoa, się na wizytę. Warto skożystać z promocji , tym bardziej ze nie trzeba płacić . Zobaczymy co u mnie znajdą do wymiany . Przyjżę się zakresowi czynności zalecanych i zakresowi czynności wykonanych

Witam!

Byłem dzisiaj na przeglądzie oczywiście wszystko za darmo, ale w serwisie Hyundai Lubin nie pozwolili mi być przy przeglądzie
Powiedzieli mi tylko ze mam jakiś wyciek z miski olejowej (ale to sam widziałem przy wymianie oleju ale zeby było śmieszniej na bagnecie nie widać zadnych ubytków [odpukać] ) a pozatym wszystko ok. Warto poświęcić troszkę czasu (okolo 1h)

Witam
Byłem dziś na przeglądzie w Rybniku. W sumie całość zjęła ok. 1 godziny. Poszło sprawnie. Poza drobnymi szczegółami wszystko jest oki. Do wymiany pasek z alternatora i pompy wspomagania. Do wymiany simering - lekko wycieka olej. Pozatym wszystko dobrze.

Ja tez jestem juz po serwisie. Srednio zadowolony, zostalo sprawdzone zawieszenie, i elektronika silnika. Natomiast nie zostalo sprawdzone cisnienie w kolach, hamulce, na uszczelkach jest kurz wiec napewno nie zostaly nasmarowane. Czas trwania 2h

Natomiast spotkalem pewnego pana okolo 75l przyjechal swoim getzem na przeglad, samochod 2 letni i przebieg 7tys km