Płytę ze sterownikami do drukarki potrzebuję

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Potrzebuję płytę instalacyjną do "nieco podstarzałej" drukarki atramentowej HP 5440 [płyta podobna do tej...]

Image Hosted by ImageShack.us

Wiem, że na stronie HP mają wszystkie sterowniki do ich sprzętu, ale po ich ściągnięciu jest jakiś problem z instalacją - wyskakuje jakiś błąd - drukarka nie chce się zainstalować ...ściągałem je z 4 razy ...na różnych komputerach i łączach i nic ...wciąż to samo.

Nadałem też temat na "elektrodzie" ...ale na razie cisza

Tak, że jak ktoś ma taką płytę albo wie jak ją zdobyć to proszę o informację.

Cytat:
2007-11-25 16:23:27, nawigator5 pisze:
Witam Potrzebuję płytę instalacyjną do "nieco podstarzałej" drukarki atramentowej HP 5440
Tak, że jak ktoś ma taką płytę albo wie jak ją zdobyć to proszę o informację.

Podpowiem Ci mój sposób.
Kupiłem laptopa do którego brakowało 1 z 3 płytek recovery. Wspaniała firma acer zaproponowała mi komplet 3 płytek za jedyne 180 zł ...
Więc poszukałem identycznego laptopa na allegro, skontaktowałem sie ze sprzedającym i poprosiłem go o skopiowanie i przesłanie mi potrzebnej płytki. Bardzo uprzejmy człowiek zrobił to dla mnie i nie chciał nawet zwrotu kosztów.
Więc spróbuj tą drogą - może sterowniki są na tyle małe że da się je przesłać mailem ??

Będę próbował wszystkich możliwości... może uda się kupić jakiś złom ...ale kompletny i odsprzedam dalej "za zetę" bez płytki
Drukarkę mam od ok. 10 dni...

A co do przesłania mailem ...zawartość płyty to ok. 590 MB a to dlatego, że HP dokłada do płyty jakieś śmieszne programy do zgrywania, drukowania, katalogowania i obróbki zdjęć [jak dla mnie to wszystko "psu na budę"] ...sam sterownik to ok 60 MB ...Szkoda, że ten ze strony HP nie działa.