| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-10-07 11:45:00 witam jest to do zrobienia bo ono trzymy się tylko na czterech zaczepah moze ci się uda je rozebrać pod warunkiem ze masz dużo cierpliwości od dołu masz otworki i tam musisz włożyć śrubokręt i dwa zaczepy odhylić tylko nie za mocno bo ci pękną powodzenia |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-10-08 17:04:50 Przeginałem szkło w skrajną pozycję i od boku(od dołu) małym śrubokrętem wypychałem szkło. |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-10-11 09:40:33 To nie uszczelka tylko plastikowa obudowa. Trzeba odczepić z tych zaczepów w środku. |
proxonic HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Krakow | 2007-12-09 14:54:35 opis przeklejony z mojego innego watku na temat podgrzewania lusterka w sonacie. sposoby demontazu
1. odkrecanie srub od spodu nie ma sensu - u mnie i tak sie to nie udalo. 2. szklo lusterka jest w ramce - ktora siedzi na 4 zatrzaskach, jak ktos wczesniej napisal - najlepiej odchylic lusterko tak by od dolu mozna bylo wsadzic dlon, i jednym szarpnieciem ramka razem ze szklem powinna odejsc (ja pozbylem sie jednak jednego zatrzasku - kwestia wyczucia). Patrzac dokladnie od srodka lusterka zatrzaski sa rozlozone jakies 3 cm od tego punktu w 4 kierunkach (nie horyzontalnie i wertykalnie, tylko skosnie - nie wiem jak to inaczej opisac). 3. druga mozliwosc - zaleznie od lusterka - moze sie udac albo moze przysporzyc problemow - dobra suszarka do wlosow i podgrzewamy plastikowa ramke, az zrobi sie miekka... by latwo moc wyjac szklo - albo wyjdzie lekko, albo trzeba bedzie sie troche nameczyc bo przewaznie szklo jest jeszcze przyklejone tylna powierzchnia do ramki - ale troche cierpliwosci i w koncu sie uda odkleic. Jesli wyjmiemy juz szklo, to widzimy zatrzaski i tu powinno byc latwiej wyjac ramke. 3. w krakowie na ul. mała góra w prokocimiu fajne dziewczyny dorabiaja szkla lusterek (doslownie do wszystkiego). Mi dorobili szklo do sonaty III w 15 minut. Za szklo asferyczne razem z mata grzewcza - 40 zl. Demontaz i zalozenie gratis na miejscu. link do nich: http://lusterka.e-pasaz.pl/ |