Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-11-21 10:12:47 Witam , sadze ze nie ma rzeczy niemozliwych ![]() |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-11-22 22:20:32 Dobry pomysl z tym kupnem hultaja na czesci ![]() ![]() |
MobiaS HF MEMBER Lancia Delta Nuova Otwock k.Warszawy | 2005-05-04 10:33:02 Tak sie zastanawiam o Turbo do poniacza, takim "soft" max. 0,3-0,5 bara. To chyba nie powinno mieć baaardzo negatywnego wpływu na zużycie silnika ?? Co o tym myślicie ??
Zastanawiam sie nad czymś takim: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=49579700 [ wiadomość edytowana przez: MobiaS dnia 2005-05-04 10:35:26 ] |
![]() Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2005-05-05 22:04:46 A warto wsadzac 2x wiecej kasy w turbo niz jest warty samochod... ? Czy uturbisz za 500zl ? ![]() |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-05-06 20:24:10 Moim zdaniem to spora ingerencja w silniku.Ja wyjalem turbo od siebie i caly czas walcze ze skutkami tej decyzji.Silnik z turbo rozni sie od zwyklego choc na oko tego nie widac.Nie chce Ci krakac ale mozesz miec problemy z silnikiem po takiej przerobce.Co nie znaczy ze nie powinienes sprobowac ,a noz bedzie wszystko wporzo. Pozdrawiam. |
![]() eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-05-07 15:00:17
zlociutki wogole oplaca sie kupowac wersje z turbina ? bo ja sie nad kupnem zastanawiam... wogole potrzebuje cos w miare zeby dobrze szlo bylo troche ekonomiczne i jak najmniej awaryjne ![]() ![]() ![]() |
![]() gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2005-05-08 15:58:56 to sobie kup coupe 2.0 i to juz powinno tobie wystarczyć, jak ma być duży to wez sonatę też 2.0, a jak masz na co pieniądze wydawać to kup scoupe na turbinie ![]() ps.w sumie nie jest tak żle |
![]() gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2005-05-08 16:04:41 "Moim zdaniem to spora ingerencja w silniku.Ja wyjalem turbo od siebie i caly czas walcze ze skutkami tej decyzji.Silnik z turbo rozni sie od zwyklego choc na oko tego nie widac.Nie chce Ci krakac ale mozesz miec problemy z silnikiem po takiej przerobce.Co nie znaczy ze nie powinienes sprobowac ,a noz bedzie wszystko wporzo", no właśnie złociutki coś o tym wie, i ja też.moim zdaniem bez odprężenia silnika i innych rzeczy musiałbyś mieć kompa albo nowy program,zmiany w silniku.nie warto albo profesjonalnie i od razu z coolerem, kolektor.dużo rzeczy...$$$ |
![]() eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-05-08 22:33:55
I to mi sie podoba ![]() |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-05-09 10:13:30
chyba tylko nowoczesny diesel to wszystko pogodzi, zawsze byłem przeciwny tym silnikom ale od prawie roku mam możliwość jazdy czymś takim (auto ojca), i to nie żadnym cudem techniki tylko zwykłą fabią, trochę lepiej wypasioną z dieslem, można się śmiać ale na trasie, bez udziwnień z palcem w d.... mieści się w 4, w życiu nie spaliłem więcej jak 5,5l/100, żadnych problemów z górkami itd, dynamika bardziej niż wystarczająca, tuning? proszę bardzo, wymiana chipa i po sprawie; parę miesięcy temu kumpel w pracy kupił audi 1.8T 99', wszystko ok. tylko nabawił się lęków, pod dystrybutor boi się podjechać, niżej 12 smoczek nie pije, osiągi nie powiem, ma, ale....... coś za coś |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-05-11 20:52:37 Czesc ,widze ze watek ciagnie sie dalej.Wtrace moze jeszcze ze bez zmian o ktorych juz pisalem ,moga wystapic problemy w postaci dzior mocy na pewnych obrotach poniewaz moga wystapic problemy ze skladem mieszanki.W silniku z turbo jest czujnik podcisnienia w kolektorze ssacy ktorego nie ma w normalnym silniku.Jest takze czujnik doladowania na turbinie ktory takze wspolpracuje z komputerem.Trzeba miec troszke pojecia zeby tak przerabiac silnik.Jesli nie odprezysz silnika ,obciazysz w ten sposob caly uklad korbowy zaczynajac od panewek i walu korbowego skonczywszy na sforzniach tlokow.Jesli cos nie wytrzyma a jest taka opcja moze pec nawt korbowod o skutkach chyba nie musze pisac.Osobiscie bym nie polecal-co orginal to jednak orginal.Robiac takie przerobki twozy sie 'prototyp'ktory nie wiadomo jak dlugo pojezdzi. Pozdrawiam. |