BMW E36 i instalacja LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczów.
Mam dylemat. Chcę zakupić E36 2,5l lub 2,0l z 93 roku i zamontować w nim instalację do LPG. Ktoś ostrzegł mnie, że te silniki żle pracują na gazie. Proszę o Wasze opinie na ten temat, jaki zestaw instalacji do LPG mam zastosować i czy będzie on pracował poprawnie z tymi silnikami?
Pozdrawiam.

Kumpel ma rok starszą zagazowaną i jest
Instalacja z kompem

To pewnie kosztuje kupę kasy,nie da się bez kompa??

jeśli silnik był zadbany i właściciel jeździł na dobrym oleju LPG nie powinno w żaden sposób zaszkodzić a może nawet pomóc. Gaz oczyszcza pozostałości spalin z tłoków (wiem WOW też o tym nie wiedziałem ale to FAKT) więc nie musisz się obawiać.

pozdrawiam Cober

Cytat:
2003-07-29 00:59:44, Robertinus pisze:
To pewnie kosztuje kupę kasy,nie da się bez kompa??

Trochę kosztuje ale szybko się zwraca
W polonezie mam bez kompa,chociaż powinien być i wszystko ładnie chodzi ale w BMW może być problem-zupełnie inna generacja.
Trzeba trochę odżałować i zrobić porządnie,nie będzie później problemów.

Dokładnie,kumpel ma w 320i z 1996 roku instalke za 4 tys zł i nie żałuje tej inwestycji.
Pzdr z Lada Klub Polska
Grzesiek

bo lepiej na czątku sypnąć kasą biż później płacić za remonty

Cytat:
2003-07-30 09:23:40, Cober pisze:
bo lepiej na początku sypnąć kasą niż później płacić za remonty

Dokładnie
Niestety nie wszystkim przyświeca ta zasada

Słyszałem, że już za 2500zł można sobie zapodać taką instalkę LPG z kompem

no za dwa i pół patyka ja bym brał i się nie pytał

Cytat:
2003-07-30 21:19:49, Robertinus pisze:
Słyszałem, że już za 2500zł można sobie zapodać taką instalkę LPG z kompem

Jeśli miałaby być to naprawdę instalacja z kompem,to nie jest to dużo

A ja mam BMW 320i z 92 z najprostszą instalacją gazową, i działa! Co najwyżej trzeba rozgrzać silnik na benzynie, ale później już jeździ na gazie bez żadnych przeszkód i przygód. Co najwyżej raz na kilka dni wystrzeli jak bolid F1

OD 1 ROKU JERZDZE NA LPG BEZ KOMPA W BMW 316i Z 92' ZA 2 TYŚ I NIC SIE NIE DZIEJE. JEDYNIE NA WOLNYCH OBROTACH PRACUJE TROCHE NIE ROWNO

Gaz jest do kuchenek a ropa do traktorów

witam...jak juz zakladac gaz to jakis konkretny...ja mam zwykly i jest lipa , glupieje , strzela czasami (ostatnio mi rozj....alo przeplywomierz ) nie wiem czy nie zainstaluje lepszej instalki bo ta mnie wkurza....polecam dobra instalacje za 3 czy 4 tys...(nie ma z nia takich problemow...) a jak zrobisz to twoja sprawa....pozdrawiam

Cytat:
2007-12-03 14:08:35, Szop pisze:
witam...jak juz zakladac gaz to jakis konkretny...ja mam zwykly i jest lipa , glupieje , strzela czasami (ostatnio mi rozj....alo przeplywomierz ) nie wiem czy nie zainstaluje lepszej instalki bo ta mnie wkurza....polecam dobra instalacje za 3 czy 4 tys...(nie ma z nia takich problemow...) a jak zrobisz to twoja sprawa....pozdrawiam

Szop popatrz na date watku!dwaw polemiki na temat gazu sie nie wdaje.. podpowiem Ci ttylko ze doprowadz wszystkie układy - głównie zapłonoiwy do porzadku to bedzie wszystko grało i nie bedzie strzałów! Myslisz ze jak wsadzisz sekwencje to bedzie po problemie, zle myslisz strzałów moze nie bedzie ale niedomagania instalki owszem!

pzdr

oo!! faktycznie nie luknalem :/ moj blad....dziekuje za rade i sorki za wyglup pozdro