[OGÓLNE]Diody do alternatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Ostatnio posypały mi się diody w alternatorze, kupiłem już drugi ale tego jak by naprawił to byłby na zapas. W związku z tym mam do was pytanie czy orientuje się ktoś jakie oznaczenia powinne mieć te diody i gdzie je kupić, oznaczenia altka:
92AB10300JA
A002T32692
12V 90A

Witam
z tego co ja sie orientuję to kupujesz cały mostek diodowy odpowiedni do typu i prądu altka. Najlepiej jak wymontujesz swój mostek i przejdziesz się do zakładu regeneracji alternatorów - po informacji że altek ma 90A dadzą ci pasujący na wzór o identycznym prądzie(badź nieznacznie wiekszym).
Pozdrawiam

KLIK
Sprzedają na allegro, mam z roboty do nich kilka kroków jakby co.

Surec a mógłbyś się zorientować ile by chcieli za diody, bo jak byłem u siebie u jednego gościa to zaśpiewał mi 150 zł za komplet + 50 robocizna, więc wydaje mi się że z lekka przesadził.

nie ma sprawy. Podaj proszę tylko jakiej firmy jest altek i jaki silnik masz.

Widzisz surec tu będzie problem bo poza oznaczeniami forda nie ma na nim nic napisane z wyjątkiem Made in Japan , a co do silnika to 1.8 16V.

P.S. Jeżeli książka mówi prawdę to jest alternator Mitsubishi

musiałbyś pokazać jak wygląda alternator albo sam mostek prostowniczy bo mi nic też nie pokazało ale koleś mi pokazał same mostki i kazał go rozebrać żeby zobaczyć

Kleszczu zdjęcie ci wrzucę jutro wieczorem bo dzisiaj już mi się nie chce zapychać do garażu.

to nie mi ale po tym ktoś możże rozpoznać jaki to mostek czy alternator
wrzuć to zobaczymy

przypomnij się w poniedziałek na priva, bo zapomnę jak zwykle