| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2007-12-04 07:33:18 Koledzy mam pytanie czy spotkał się ktoś z Was z wyciekiem z filtra oleju???. Cieknie mi z dekielka. Byłem u gości którzy wymieniali mi olej z myślą że to coś oni spaprali ale po wymianie na drugą uszczelkę problem nie ustał. Cały szas moczy się spod tego dekielka. Na krótkich odcinkach jeszcze ujdzie ale na trasie, kiedy olej nie jest już taki gęsty zaczyna się lać. Jest na to jakaś rada czy poprostu trzeba kupić nowy komplet???? a może delikatnie silikonem???????? |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2007-12-04 08:26:14 A jakiej firmy jest ten filtr?
Przypadkiem Filtron? |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2007-12-04 08:36:07 prawdopodobnie tak tyle że uszczelkę dali z oryginalnego tą drugą bo ciekła- powiedzieli że może uszczelka. Ale zastanawiające jest to że wcześniej nie ciekło. A po wymianie cieknie. A czy filtr filtronu daje takie efekty??????? |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2007-12-04 10:24:33 Filtron=kupa.
I wina nie leży po stronie uszczelki a niestety gwintu. Zastosowali ostatnio jakiś kiepski materiał i dlatego wszystko kupy się nie trzyma. U Ciebie przepuszcza olej a były i przypadki zgubienia tudzież rozlecenia się filtrów. Zmień po prostu na inną firmę. |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2007-12-04 13:34:14 OK zrobie to dzięki |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2007-12-04 13:34:47 OK zrobie to dzięki |
magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-12-04 13:51:45 W sumie niewiem jaki by to dało efekt, ale może dali filtr od X25TD, a u Ciebie widze U25TD.. różnią się one długością |
magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-12-04 16:08:12 zupper zgadam się z tobą.. nawet jeśli filtr jest tani i u jednych nosi miano kupa to napewno nie jest on taki zjebany żeby koledze ciekło z pokrywy filtra..
tańsze produkty może słabiej spełniają swoje zadanie ale spełniać w jakimś tam stopniu muszą, tu raczej kwestia montażu samego filtra lub nieodpowiedniego doboru.. może mechanikowi wpadła stara uszczelka dekielka do środka i filterek nie siadł na swoje miejsce, a on pomyślał że siądzie jak wszystko poskręca ( mnie kiedyś tak się stało, wpadła uszczelka, niezauważywszy zabrałem się za skręcanie.. coś mi tak niepasował ten filterek ale po jakimś czasie siłowania, patrze a tu ta uszczelka) naszczęście nie wpadłem na pomysł siłowego pasowania na chama.. |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-12-04 19:50:54 Coś mi mówi, że Kolega Kuba prawi o filtrze oleju a nie o wkładzie filtra oleju. Sie mylę??? |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2007-12-04 20:08:19 Byłem u mechaników i jeden z nich zauważył, że dekiel podczas przykręcania delikatnie przesuwał się w kierunku silnika. A tam jest jakiś taki metalowy wysięgnik ( nie pamiętam do czego ale coś trzyma) i w każdym razie przystawiało go do tego przez co nierównomiernie się dokręcał i źle dociskał- słowa mechanika. Ale skręcił to i bawił sie podczas skręcania w ustawianie ( rzeczywiście ten dekielek ma jakiś tam ruch w granicach 1 mm może 1,5 ) no i w końcu coś tam ustawił. Przetestowałem auto i jak narazie jest sucho. Może to rzeczywiście była przyczyna- ale to sie okaże narazie prawda jest taka że nie cieknie. Jeśli to prawda to szkoda że odrazu do tego gościa nie trafiłem!!!!! - niby błacha rzecz a potrafi zepsuć nerwów. |