Przednia szyba zmatowana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam chłopaki dizisaj jade i kurcze patrze na szybe przednia wycieram wycieraczkami a tu dupa blada mam pełno małych odprysków na całej powierzchni nie miałem tego i teraz sie zastanawiam skad to sie mogło wziąść tak nagle nie przypominam sobie zebym jechał za jakas paiskarka lub cos ale cy to moze tak nagle na całej powiechni

czym to mozna usunąć te pasty z allegro cos daja czy nie

dzieki

Nie wiem jak jest z szyba ale plastik polerowalem pasta do zebow, tylko nie wiem czy na szybie sie nie porobia mikroryski i czy nie bedzie gorzej niz jest.

Cytat:
2007-12-09 11:18:09, mmmmat pisze:
witam chłopaki dizisaj jade i kurcze patrze na szybe przednia wycieram wycieraczkami a tu dupa blada mam pełno małych odprysków na całej powierzchni nie miałem tego i teraz sie zastanawiam skad to sie mogło wziąść tak nagle nie przypominam sobie zebym jechał za jakas paiskarka lub cos ale cy to moze tak nagle na całej powiechni czym to mozna usunąć te pasty z allegro cos daja czy nie dzieki

Na początek - tak, jak motycokliści nie spadają z nieba, tak i odpryski nie biorą się znikąd Albo to nie są odpryski (tylko przyschnięte "coś", co można zawsze sprawdzić organoleptycznie, bo na szybie "górkę" od "dołka" da się nawet poznokciem odróżnić, a wówczas dowolny zwykły przeparat do czyszczenia szyb pomoże po 2-3 aplikacjach), albo to jednak są odpryski, a wówczas nie ma sensu tego polerować, bo bedzie potem soczewkowato lub na powierzchni szyby porobią się "muldy" i wycieraczki już nigdy nie będą w stanie działać jak należy (zawsze zostanie jakieś brudne miejsce)...

[ wiadomość edytowana przez: mariobros dnia 2007-12-09 19:06:24 ]

to beton wczesniej tego naprawde nie widzialem teraz dopiero
jest taka mozliwosc zeby tak nagle czyms sypalo np z innego auta zeby narobiło nagle tyle dziurek malutkich

ja tak mam od początku, a zauważyłem to dopiero w momencie jazdy wieczorem w deszczu!Wtedy to niestety dosyc przeszkadza Sam się zastanawiałem skąd to się bierze, że cała szyba jest w takich mikrouszkodzeniach? Może ktos ma jakąs teorię?

oddawales ostatnio moze auto do blacharza ?

Wlasnie ze nie a czemu

Szlifierka itp. - iskry.

A że tak się zapytam, nie jest to przypadkiem podgrzewanie przedniej szyby

ja sie jakis czas temu bawilem szlifierką w środku i mam to samo tylko na bocznej szybie. Mimo tego, ze ciecie bylo z dala od tej szybki a iskry wizualnie do niej nie siegaly to i tak sie zmatowila. Trzeba z tym uwazac.

MacFly, no przecież podgrzewanie to widać że druciki idą a nie szyba pokiereszowana

mat szadko da się usunąć. Zapytaj w warszrtacie co wymieniają ybki
zapomnialem dodać w uczciwym warsztacie co nie od razu wymienią Ci szybę lub będą polerować cała ipowiedzą ze si.ę ...nie dało

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2007-12-10 11:31:00 ]