MotoNews.pl
1 Abs, airbag kontrolki (200974/26) - NT

Abs, airbag kontrolki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam maly problem (mam nadzieje), otoz dzis zapalily mi sie jednoczesnie kontrolki od abs i airbag. Podczas uruchomiania silnika gasna lecz po ok 2-3 min. ponownie sie zapalaja i juz nie gasna....hamulce wydaja sie byc wporzadku...sadze ze moze byc to przyczyna urwanego kabelka od czujnika przy kole...ale niestety nie mam jak tego sprawdzic bo pada deszcz....choc z drugiej strony co ma do tego airbag?
espero 2.0 1997r.
pozdrawiam i dzieki za info

może yrwała się wiązka albo masz error i bedzie potrzebne programowanie poduszki.. co do kabelka abs to same kłopoty masz przedsobą .. sam probuje juz 2 miesiac znalezc zamiennik

wyszukiwarka kolego-pisalem o podobnym problemie nietak dawno temu na forum

a na dzien dobry wyjalbym bezpieczniki z poduszek i absu bo to sie moze niemilo skonczyc (szczegolnie hamulce) choc poduszka potrafi przy bliskim kontakcie z czlowiekiem (gdy sie jest zbyt blisko niej) zlamac zebra lub.... cokolwiek urwac, w koncu to material wybuchowy tam sobie drzemie.

czy te bezpieczniki znajduja sie w schoweczku po lewej stronie kierowcy....caly czas mnie zastanawia fakt dlaczego zapalily sie jednoczesnie abs i airbag...abs jeszcze bym zrozumial moge sie domyslac ze mam zerwany kabelek przy kole ale airbag....

no i jeszcze pytanie jakie moga byc skutki eksploatacji auta z takim stanem...czy to ma jakikolwiek wplyw na hamulce....

Ma

Posłuchaj kolegów