Gaznik 1300

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko poniewaz całkiem niedawno udało mi sie nabyc uzywany gaźnik praktycznie za darmo chciałem sie dowiedziec co w nim mozna przerobic aby autko lepiej smigało moze wystarczy wymienić dysze na jakies wieksze a czy wogóle sa takie rzeczy dostepne na rynku?

Oj zostaw to. Tylko się natrudzisz dla tego 0,5KM

Dasz większe gardziele i dysze to zyskasz więcej niz pół KM. I troche więcej spali i może mieć problem z czystością spalin, choć mój nie ma. Gardziele musisz dorobić samemu. Dysze jakies tam dostaniesz to dopasujesz. No i poza tym możesz usunącwszelkie nierównosci i uskoki, ale tym zyskasz tyle co napisał janisz. OcOsobiście uważam, że robienie samego gaźnika mija sie z celem. Proponowałbym obróbke kolektorów i kanałów w głowicy. To z gaxnikiem moze dać juz sporo.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

[ wiadomość edytowana przez: Yanosik dnia 2005-10-01 23:47:47 ]

wsadzasz poprostu gaznik od 1500. Kopa masz lepszego a spalanie minimalnie wieksze

Witam
Odświeżam temat, czy ktokolwiek robił coś oryginalnym gaźnikiem od 2107, bo jak rozumiem powiększenie dysz i gardzieli powinno dać troche wiecej kopa motorowi, natomiast pytanie brzmi, kto ma jakieś doświadczenie w tej materii?.. czy powiększac wszytsko równo po trochu aż do zniszczenia gaźnika? i badać uzyskane efekty. akurat mam na tapecie rozebranych kilka gaźników, także taki z mechaniczną 2gą przepustnicą.
dodam jeszce że nie zalezy mi na strikte sportowym aucie, jedynie na polepszeniu jego parametrów, bez zbytniego zwiększania zuzycia paliwa.

A ja na twoim miejscu założyłbym wtrysk, bo nie jest tak trudno to raz, a dwa, że teraz to nie dużo droższa zabawa niż w dobry gaźnik. Chyba ze chcesz mieć oryginalnie.
DEx

No właśnie. Ostatnio nawet jeszcze jakiś gość z FSO klubu się odzywał i opisywał program i sterownik do wtrysków. Komputer był uniwersalny, a rzecz rozchodziła o maluszka bodajże
A oto i ten wątek

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-12-29 00:20:49 ]

To prawda, w maluchach wielu ludzi to robi, bo w ten sposób może ich pojazd na co dzień mniej palić, a jak trzeba, po odpowiednim przeprogramowaniu, być naprawdę szybkie. Przy czym koszt nie jest oszałamiający.
DEx

[ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2005-12-29 00:18:21 ]

A za ile mozna sprzedac gaznik do łady 1500 po wymianie kpl naprawczego za 17 zł ?.W komplecie były wszystkie membrny filtr paliwa uszczelki papierowe zawór iglicowy no i dysze.Gaznik jest po lekkiej przecierce na gardzielalach jak i na zewnatrz.Na ile to cenic?

odświerzam, moje pytanie brzmi czy gaznik 1300 samarki pasuje do samarki 1500 czy to sa inne gazniki?

Witam
z tego co widziałem w opisie w ksiazce, różnia sie tylko trochę rozmiarami dysz.., mam w 2107 tego samarowskiego solexa, stąd moje zainteresowanie, zewnętrznie się chyba niczym nie różnią,

panowie chce kupic komplet naprawczy ale neiwiem jaki mam gaznik , napewno nie produkcji rosyjskiej bo membranka przyspieszacza nie pasowala gdzies to pisze na gazniku ? lada 21072 wersja finska

Cytat:
2007-12-10 10:43:19, Trax pisze:
panowie chce kupic komplet naprawczy ale neiwiem jaki mam gaznik , napewno nie produkcji rosyjskiej bo membranka przyspieszacza nie pasowala gdzies to pisze na gazniku ? lada 21072 wersja finska

Czesc,

Powinienes miec tabliczke znamionowa na gazniku od strony głowicy.