MotoNews.pl

Most wyje przy małej prędkości

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko czy spotkał się ktoś z takim objawem, na forum nic nie znalazłem na temat odgłosów dochodzących z mostu przy małej prędkości, najbardziej słychać odrazu przy ruszaniu na 1 biegu lub na wstecznym, przy ok 30 km/h juz nic nie słychać, sprawdziłem olej i jest ok. . podnosiliśmy omege na podnośniku i nic nie było słychać czyli wyje tylko pod obciążeniem, niewiem jak podejść do tego tematu, HELP

ja mialem podobnie i okazalo sie ze to...... opony tak wyly Tez obstawialem most.

moze lozysko

Jak lozyko by to bylo to wraz ze wzrostem predkosci byloby gorzej. Po drugie przy skrecie w ktora manke odglos by cichl.

Most wyje przy wyższych prędkościach , sprawdzone organoleptycznie

A to na pewno z mostu, a może skrzynia ?

[ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2007-12-05 15:07:47 ]

Cytat:
2007-12-05 15:05:55, Wiktorzi pisze:
Most wyje przy wyższych prędkościach , sprawdzone organoleptycznie A to na pewno z mostu, a może skrzynia ? [ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2007-12-05 15:07:47 ]

nie kazdy most w A wyje przy wyzszych predkosciach Jednak prawda jest taka ze jak wyje to najbardziej go slychac tak miedzy 80-120km/h.

skrzynia tobie wyje bo 1 i wsteczny sa na jednym zespole kol zebatych

ale na 2 też wyje tyle ż tak jak pisałem do ok 30 km/h, opony odpadają bo wyje na każdj nawierzchni tak samo, skrzynia też nie bo to słychać z tyłu, dodam że chodzi o omege B , a może wał??

mi tez wylo na kazdej nawierzchni i to nawet do 40km/h. Oponki latwo sprawdzic i tanio
Wyc moze jeszcze 500 innych rzeczy, bo jest troche elementow ruchomych z tylu

ja to myśle ze chyba bida wyje...

a tak na poważnie jak zaczeło po zmianie sezonu to znczy że źle przechowywałes opony i sie wypaczyły albo masz amory do wymiany i wyząbkowały bieżnik co przy wyżysz prędkościach nie jest odczuwalne.
pozdr