Jak sprawdzić stan amorów?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Podejrzewam, że fantastyczny wynik poziomu tłumienia amorów na SKP (przód 79% tył 7 jest fałszywy, Honda nieźle trzęsie, a jak depnę do dechy (jest czym), to mam wrażenie, że za chwilę podniesie ją do góry. Jak sprawdzić stan amorków, żeby być pewnym, czy są sprawne?

Spróbuj na innej SKP. Możesz je pooglądać jak masz kanał czy się nie wylały chyba, że są gazówki. Ja ostatnio z tatą wymieniałem przednie amory babci w jej CC i zaraz po 2 tyg był przegląd, mają po 75%.

tak mniej więcej to naciskasz róg auta ,samochód powinien się maksymalnie raz bujnąć ,cisnienie opon miałeś dobre przy mierzeniu ,bo jak miałeś za małe to najgorsze trupy amorów wyjdą dobrze

No właśnie ciśnienie miałem dobre. W sumie nie wiem, czy jest jakiś problem, bo słyszałem, że Hondy są bardzo twarde z natury, ale żeby aż tak? Jak przejeżdżam krótkie nierówności, nie daj Boże "hopki", to normalnie auto leci w powietrzu. Również na prostej drodze, gdy mocno przyspieszam, potrafi zabujać. W zawieszeniu nic nie stuka, ale tak, jak piszę - czasami szukam zębów na podłodze