Czemu felgi nie pasują?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie, kupiłem przez allegro felgi stalowe z oponkami zimowymi do mojej Hondy Civic, niby wszystko miało grać, niby rozstaw 4x100, otwór centrujący 56 mm, a tu zonk, nie pasują. Mam teraz problem, bo muszę jechać do gościa i mu oddać te koła, ale jak mam kupić dobre? Dlaczego te fele nie pasują? Na felgach nie mogę odczytać żadnych danych, dlatego nie wiem, co może być odpowiedzialne za to, że jak załapię na jedną szpilkę, to pozostałem wbijają się w zupełnie inne miejsca, a nie otwory. Help

poprostu masz kolego inny rozstaw szpilek zaraz Ci podpowiem jaki jest u Ciebie

z tego co wiem to hondy maja rozstaw 114,3

moze byc 114,3 ale nie dam sobie nic uciac

już tez sie dowiedziałem to zalezy hondy mają różny rozstaw 4*100
4*114,3 oraz 5*114,3 I tutaj jest pies pogrzebany jedynie wymiana na inne Ci pozostaje

u mnie w hondzie jest 5x 114,3 ale najlepiej wejdz na stronke gdzie sprzedaja felgi i sprawdz w konfiguratorze klikamy

Kurcze, ale u mnie podobno jest na bank 4x100. 4x114,3 miały tylko wersje VTi. Już nic nie wiem...

weź suwmiarkę do ręki i podejdz do auta i wszystko masz jasne

jesli 4*100 nie pasuje wiec wszystko wiadomo masz 4*114,3 Może ktoś cos kombinował przy samochodzie...

Zmierzyłem rozstaw felg kupionych i felg, które mam na aucie - w obu przypadkach 4x100. Więc to nie rozstaw sprawia, że fele nie pasują. Co jeszcze może być nie tak?

pisałeś że szpilki nie wchodzą w swoje miejsca.. może pierścień centrujący? sprawdz to jesli nie bedzie dalej pasowało to najwidoczniej źle zmierzyłeś nic innego nie ma
Pozdrawiam

może po prostu napisz w jaki sposób nie pasują?
nie wchodza w ogóle na szpilki czy tam otwory?
wchodzą na szpilki/otwory ale otwor centralny jest za mały?
wchodzą na szpilki/otwory i na otwór ale obcierają o coś?
czy może jeszcze coś innego?

najpierw to napisz rok produkcji tego civica...

a później to wszystko o co pyta VinCe...