Demontaż kosnoli środkowej, montaż głośników [Lantra J2]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, podczas demontażu natrafiłem na problem którego nie potrafię rozwiązać, mianowicie w wyjęciu konsoli przeszkadza cięgno regulacji temperatury nawiewu. Jak nieinwazyjnie rozpiąć ten element? Pewnie jest na to jakiś prosty patent, ja niestety nie wpadłem na rozwiązanie. Chcę wymienić podświetlenie żarówek na oryginalne, gdyż poprzedni właściciel coś pokombinował i panel podświetlony jest na niebiesko. Z zegarami poszło mi gładko - demontaż był banalnie prosty.

Pytanie nr 2 Czy wymagane jest zdejmowanie płata tapicerki w przednich drzwiach by dostać się do głosnika, czy może wystarczy "wydłubać" same maskownice?

Pozdrawiam wszystkich

Cytat:
Pytanie nr 2 Czy wymagane jest zdejmowanie płata tapicerki w przednich drzwiach by dostać się do głosnika, czy może wystarczy "wydłubać" same maskownice? Pozdrawiam wszystkich

u mnie w elantrze trzeba bylko sciagac caly boczek bo maskownice sa przykrecone od srodka do boczkow

To cięgno jest za środkową konsolą przy pedale gazu wczepione trzeba tam odczepić było już na forum dokładnie opisane

dzięki za wskazówkę, zabieram się do szukania