Radio fabryczne VDO a wzmacniacz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Własnie zakupiłem wzmacniacz Pioneera od kumpla pod którego chce podłączyc tube. I tu moje pytanie, jak najlepiej podpiąc się pod radio tym wzmacholkiem, bo nie ma wyjsc typu chinch. Kumpel mówił, że w tej 3 kostce może być wyjscie, ale nie mam zadnego schematu.
Czy ktoś mógłby mi poradzić jak to podłączyc?
Pozdrawiam!

PS.
Szukałem na forum, ale nie znalazłem konkretnego przypadku z radiem VDO.

ZAPODAJ FOTKI WZMAKA ORAZ KOSTEK I COS PORADZIMY.
POZDR
P.S. GDYBANIE BEZ WIDOKU JEST NAJGORSZA RZECZA BO NIGDY NIE WIECZ CZY TRAFISZ...

wzmacniak mam opanowany, chodzi mi o te kostki, gdzie jest wyjdzie na wzmacniacz.
Kostki są normalne iso. Od dołu zasilania, nastepnie glosniki i na samej górze mamy taka szeroką kostke, która posiada 2 rzędy pionowych pinów (chyba 10 ich jest).
Wie ktoś może do którego podłączyć wzmacniacz?
Pozdrawiam!

Cytat:
ZAPODAJ FOTKI WZMAKA ORAZ KOSTEK I COS PORADZIMY.

Kolego zostałes poproszony o zdjecie ?? i dalej swoje filozofie wypisujesz ?? Zdarzało sie czesto rozne kolory kabli roznie ustawienia kostki w B a po filcie sa inne. Wiec jak ktos napisał ze ci pomoze tylko wyslij zdjecia kostki to nie kombinuje a jak wiesz jak to zrobic to nie tworz watków.

Złącza opel

Tutaj kazdy wie jak wyglada kostka i jakie ida do poszczegolnych radi tylko to nie ja szukam tego zeby zrobic tylko kolega... ja u Siebie mialem obciete kostki od radia i po tych schemata nie za bardzo idzie dojsc co jest co...

No własnie ja mam identyczne złącze jak te 1 w tym linku Złącza opel. Tylko, że tam nie ma opisanego wyjscia na wzmacniacz... Może te pozostałe piny (7,8,9,10) to 2 wyjscia na wzmachol? Moje radio to VDO 2F4.
Pozdrawiam!

bratyslaw podał link do podłączenia wyświetlacza, wejdź na tą stronę, następnie kablomania - iso_oem - opel, masz tam opisane wszystkie styki

No tak tylko, że ja mam cholera radio VDO 2F4 i jakos nie wystepuje tam taki

Instalacja fabryczna działa tak ze wzmiaczniacz jest tylko kanalowy ile jest głosnikow znaczy dokładnie stron. czyli np wzmacniacz napedza kazde drzwi oddzielnie i odzielnie dwa głosniki w połce. I teraz tak radio jako takiego nie ma wyjscia na wzmacniacz. A wzmacniacze z reguły dostaja zasilanie impuls do zalaczenia i sygnał. To wes sygnał z wyjscia na ktorys głosnik plus po zapłonie zasilanie z aku na grubym kablu i to wszystko. A chyba wiesz ktore to głosniki w kostce.

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-02 18:47:35 ]

Kolega też mi mówił, że tak bedzie najprościej - podłączyc sie pod jakiś kanał głośnikowy i zastosowac filtr dający niska moc czy cos...
Wydaje mi sie, że line out jest na kostce na samej górze w pinach 7-10, jeśli bedzie to dam znac, jeśli nie to zrobie z filtrem.
Pozdrawiam!

Jak juz tak sie upierasz to sprawdze ci to i dam znac.

Oki... Zobaczymy homer171... Czekam z niecierpliwością. Z góry dzięki!

Znalezione na tej samej stronie złącze ISO-C10 i podłączenie do zmieniarki:

Tak więc wyjścia liniowe na wzmacniacz powinny być na k. 7,8,9,10 (odpowiednio: front right, rear right, front left, rear left).
Nie polecałbym wpinania się w wyjścia głośnikowe, powoduje to różnego rodzaju szumy i przestery pomimo stosowania dzielników.

Jutro z rana powiem ci i jak dokladnie.
Ale patrzac na ten schemat to bym sie tylko usmial. proponuje tak podlaczyc to zobaczyc jak bedzie grało. hehehehe.
Czlowieku jak nie wiesz to nie pisz bzdur. ja mialem obciete wszystkie kostki od radia i musialem szukac i podlaczac. wiec ten schemat mozesz wsadzic sobie do kieszeni.
To jest wierutna bzdura. nie ma w kostce C wyjscia na wzmacniacz w tej wersji napewno. Proponuje troche popatrzec schemat i wtedy pisac dla kogos porade. Ta kostka była tylko w wersji omegi B a nie C. Te schematy z tej strony nie pokrywaja sie z rzeczywistoscia w zaden sposob. Jutro sprawdze schemat orginalny i ci powiem dokladnie co jest co. ale narazie jestem u znajomych wiec nie mam dostepu do schematu. A ta ta okragła wtryczka do zmieniarki była w pierwszych wypuszczonych omegach u mnie juz jest prostokatna cdc2 i cdc3.

Ja mam ome B '99 wer jubileuszową... Czekam wiec homer na schemacik albo opis.
Pozdro!

A co kolega napisał?:
Cytat:
No własnie ja mam identyczne złącze jak te 1 w tym linku Złącza opel. Tylko, że tam nie ma opisanego wyjscia na wzmacniacz... Może te pozostałe piny (7,8,9,10) to 2 wyjscia na wzmachol?

Poza tym podałem schemat kostki standardu ISO, który może pasować, choć nie jest to konkretnie złącze Omegi.
A jak kolega podłącza na czuja, szukając kabli i sygnałów zamiast popatrzeć na schemat to nie mamy o czym dyskutować.
Jeśli chcecie sobie utrudniać życie i robić wszystko metodą macajewa to proszę bardzo.

.

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-05 10:13:22 ]