Dziwne spalanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no właśnie. na trasie gorzów poznan jadac 100-140 kmh, wyprzedazanie na 3 do 120,spalił 8.5 litra. a jak wracałem 80-100 pusta droga spalił 7.4 możliwe ze taka mała różnica??gażniczek ustawiony na przyżądach na stacji diagnostycznej.

wydaje mi sie że jak na taki silnik to ciutke dużo sprawdz ustawienia gaźnika jeszcze raz

Nasunęlo mi się tylko jedno rozwiązanie:Być może że masz zbyt bogatą mieszankę która dobrze się spala na wysokich obrotach bo ma się w czym spalić,natomiast przy spokojnej jeździe po prostu proporcje się zaburzają.Inbaczej:Może być po prostu tak że ilość paliwa jaką podaje układ jest odpowiednia kiedy piłujesz natomiast przy spokojnej jeździe proporcje się zaburzają i mieszanka sierobi bogatsza.Lub coś koło tego.Ale to są tylko moje przypuszczenia

Hmmm, a jakie masz dysze i rurke? Raz sie spotkalem z przypadkiem (u kumpla) ze palil 7 jak nic, po rozebraniu gaznika stwierdzilem ze rurka emulsyjna goni sobie luzem w kanaliku Wyczyscilem, wsadzilem F8, usunalem luzy i wykrzywienia i teraz pali 5.5

na razie jest wszystko seria. ale mam gażnik od alfy 33, tylko trza po niego pojechac i zmontowac kolektor. beda 2 gardziele i maskara. a co do spalania to sie przyzwyczaiłem, i udowadnianie panom i paniom heheh ze maj nie taki szybkie samochody jak myśleli pozwala mi tolerowac takie spalanie. ale moim zdaniem i tak mało pali jak na jazde 12-130 i ostre wyprzedzania na trasie. dobre sa tiry jedzie za takim 85 wbijasz 3 i lecisz do 120 potem 4 ale to juz jestes przed nim ehhehe. a puźniej wszysy takie oczy i o to chodzi pużniej jak cię wyprzedzaja ja dadza rade he he to pozdrowionka klaksony itd jest git.