Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-11-05 12:30:26 witam.
Ta kulka ma tam latać. chociaż jest tam widoczna spężyna to ona jest tam w innym celu. |
blue827 Biłgoraj | 2007-12-03 17:54:31 dzisiaj wreszcoe pierwsze tankowanie! ale najpierw zatankowalem tylko 10 litrow aby posprawdzac nieszczelnosci.
No tylko mam pytanie, bo jak czlowiek na stacji mi odlączył pistolet, to jakby hlusneło gazem z tego wlewu, tak jakby fontanna na wszystkie strony. Czy to tak zawsze jest? a może ten zaworek jednak u mnie nie działa i ta fontanna to właśnie to co w przewodzie było to wyleciało? bo jakby zadziałał zaworek to gaz powinien zostać w przewodzie chyba. |
![]() satiz Bielsko-Biala | 2007-12-12 11:52:24 To prawidlowy obaw. Gaz jest podawany pod cisnieniem, ktore musi pokonac opor zaworu zwrotnego kiedy dojdzie do 80% napelnienia butli.
Czesc gazu zostaje w przewodzie pod cisnieniem mniejszym niz cisnienie pozwalajace na otwarcie zaworu. Tym samym w chwili odlaczenia ulega rozprezeniu wp ostaci fikusnej chmurki. |
blue827 Biłgoraj | 2007-12-13 00:37:55 dzieki za odpowiedz. gdy drugi raz tankowalem to już nie było takiej fontanny jak za pierwszym razem , tylko właśnie taka chmurka. Może to też zależy pod jakim kątem się rozłaczy pistolet, wkażdym razie chyba jest dobrze i niepotrzebnie sie martwilem. |