Potrzebna Pomoc Ogromna z odpalaniem na paliwie :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Potrzebuje niesamowicie wielkiej porady informacji i pewnosci.
Problem tkwi w programie komputerowym do hyundai o nazwie "MMCd wersja 1,8g" juz tlumacze co nabroilem lecz nie mam pewnosci czy to tym nabroilem.

Stalem na parkingu czekalem na dziewuche i sie bawilem tym programem podlaczonym do auta poraz 10000 ) wczesniej uzywalem tylko zczytywania parametrow i opcji TEST ale teraz wyprubowalem cos nowego i 5 min przed ta zabawa auto na benzynie zapalalo pieknie wylaczylem silnik poklikalem w tym programie i za nastepne 10 minut juz nie moge zapalic na paliwie ((((((( to znaczy jak prubuje zapalic na paliwie to chechla chechla i nic a jak zapale na gazie dodam obrotow i przelacze na paliwo to chwilka i buuuu (gasnie) ( juz tlumacze co klikalem.

A wiec wlaczajac program
odpala nam sie jego okno z zakladka MMCd
po kliknieciu na ta zakladke pojawia sie nam do wyboru
albo TEST albo DEBUG.
Ja wcisnalem to 2 DEBUG czego nigdy do tad nie ciskalem )
i wzialem wyszedlem z programu bylo tam mnustwo ruznych cyferek i literek wiec nie klikalem w nic.

Dodam Ze moj kabel auto palm nie jest zasilany 12V.

Pytanie ogromne CZY MOGLEM COS TYM PROGRAMEM NAPSUC ???? CZY TO ZWYKLY PRZZYPADEK???

Wstyt sie przyznac ale chodze po foorum i czytam ODCIECIE POMPY !! i sobie przypomnialem zakladalem odciecie pompy paliwa i pomyslalem moze kopnalem przez przypadek i sie wylaczyl wylacznik i co ........... tak KOPNALEM I SIE WYLACZYLO na szczescie ))

Jak mozna to lepiej usunac temat niech nie zasmieca
POZDRAWIAM WESOLYCH SWIAT.

Dobre......

Do twojego ECU nie da sie wgrac innych parametrow. wiec pstrykaniem nic nie popsuje sie.

Ale zbieg okolicznosci awarii jest zabawny

Panowie to jest lepiej niz zabawne a jak ja sie wkurzylem ze sie cos zestralo w aucie ))) Teraz sam sie z tego smieje ))

Pozdrawiam

ale przez takie awarie mozna sie duzooooooo nauczyc, zwlaszcza jak sie samemu probuje rozwiazac przyczyna
ale dobrze ze to nic powaznego....

i witamy kolejnego palmtopouzywacza witaj w klubie ;p