Regeneracja, warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Autko mi jako tako śmiga, ale zaczyna coraz więcej palić. Wizyta u jednego gazownika i proponuję czyszczenie i wymianę membran w reduktorze, a drugi od razu nakłania do kupna nowego reduktora. Pierwsza opcja = 180zł+filtr(20zł), druga = 400zł+filtr. Ceny okrutnie wysokie, zatem postanowiłem, że albo sam zregeneruje albo sam założę nowy i pojadę tylko na regulację. Pytanie tylko czy warto regenerować? Oczywiście membranki tylko oryginalne, żadnych podrób! O takich rzeczach jak filterek gazu czy powietrza i regulacja gaźnika nawet nie wspominam, bo to oczywiste. Reduktor-Lovtec pneumatyk

wejdz na allegro wpisz reduktor i zobacz jakie sa ceny. za 200zl to mozesz nowy reduktor kupic. a najlepiej AT90E Eco, np 100kw, w zależności jaki masz silnik.

kupię jednak zestaw naprawczy (nakłonił mnie do tego znajomy, 'gazownik' z 15-letnim stażem) i przy okazji wymiany płynu w chłodnicy zregeneruję reduktor

a powiedzial ci ze po zalozeniu kompletu nie ma zadnej gwarancji na to ze reduktor zacznie dzialac poprawnie i wszystki usterki zostana usuniete...posluchaj lepiej kolegi i kup sobie nowy reduktor ..rzeczywiscie na allegro znajdziesz kjuz nawet taniej niz za 200 pln reduktor z 12 miesieczna gwarancja..i akurat BRC w stosunku cena to jakosci nie wypada najlepje...polecam Lovato RGE 92 , emmegas ML-94 , lub Landi LE 98...inawet jakby nie licz ze na tym komplecie zrobisz wiecej niz 30 tys bez problemow