Carina umarła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój kuzyn posiada Carinke E z 97 roku, silnik 3S-fe 2.0, Wieczorem odpalił, pochodził chwile i zgasła (nawet nie minute) Od tego czasu nie chce odpalić, nie ma iskry, nie ma kontrolki check i ładowania (również po podłączeniu styków nie wyświetla kodów błędów - nie pokazuje się wogóle kontrolka) Komp, nie włącza pompki paliwowej. Bardzo proszę o pomoc, co może być tego przyczyną...?

sprawdziłbym bezpiecznik DOME, chyba 20A

a przy okazji wszelkie inne, ale w/w jest ( przynajmniej u mnie ) odpowiedzialny za zegary, i parę rzeczy umożliwiających odpalenie auta

pzdr

Cytat:
2007-12-15 11:54:34, DCG pisze:
Mój kuzyn posiada Carinke E z 97 roku, silnik 3S-fe 2.0, Wieczorem odpalił, pochodził chwile i zgasła (nawet nie minute) Od tego czasu nie chce odpalić, nie ma iskry, nie ma kontrolki check i ładowania (również po podłączeniu styków nie wyświetla kodów błędów - nie pokazuje się wogóle kontrolka) Komp, nie włącza pompki paliwowej. Bardzo proszę o pomoc, co może być tego przyczyną...?

Zasilanie komputera silnika po linii EFI -bezpiecznik i przekaznik sprawdz czy maja zasilanie.
Czy masz jakies odciecie dokladane typu immobilizer na jacka,alarm czy inne badziewie zamostkuj najpierw.Jezeli nie swieci kontrolka silnika to komputerowi brak napiecia po zaplonie.

Cytat:
2007-12-16 15:12:00, Bigelektron pisze:
Zasilanie komputera silnika po linii EFI -bezpiecznik i przekaznik sprawdz czy maja zasilanie. Czy masz jakies odciecie dokladane typu immobilizer na jacka,alarm czy inne badziewie zamostkuj najpierw.Jezeli nie swieci kontrolka silnika to komputerowi brak napiecia po zaplonie.

Jezeli spalil sie bezpiecznik EFI to mozliwe ze pompa paliwa sie zaciera ...slowem pare rzeczy masz do posprawdzania
Bezpiecznik i przekaznik EFI jest w skrzynce polaczen pod maska.

Dziękuje za odpowiedzi, za chwile zabieramy się za sprawdzanie, poinformuje o wynikach