MotoNews.pl
4 Układ wydechowy (201933/45) - NT

Układ wydechowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, zabierałem sie dzisiaj do wymiany tłumika końcowego na sportowego ultera, lecz zatrzymał mnie stary tłumik. Okazało sie ze jest on połączony z resztą i stanowi to jedną całość. Tak to jest w fordzie czy ja mam coś nakopane?

jak ja ostatnio u siebie wymienialem tylny tlumik to wszystko bylo laczone na obejmy.

no tak obejmy, u mnie też była obejma, ściągnąłem to a okazało sie ze ta to jest wsadzone jeszcze rura w rurę i pozaginane. Agrrr

seryjnie jest na obejmy. a co rozumiesz przez jedna calosc? rury masz zaspawane czy jak ?

edit: w kazdym escorcie masz wlozona rure na rure ... musisz to wyciagnac jakos.

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-12-15 15:42:51 ]

tzn wiesz, przyglądałem się temu, i widze zeby coś tam jest wsadzone w jedno w drugie, ale jakim cudem to jest pozaginane??

Cytat:
2007-12-15 15:41:44, maciek701 pisze:
seryjnie jest na obejmy.

Nie prawda ,w tatowym escorcie mk V 1,6 EFI ktorego kupilismy jak mial bodajze z 2 latka to oryginal byl w calosci - koncowy razem ze srodkowym.

Cytat:
2007-12-15 16:21:41, Seba pisze:
Nie prawda ,w tatowym escorcie mk V 1,6 EFI ktorego kupilismy jak mial bodajze z 2 latka to oryginal byl w calosci - koncowy razem ze srodkowym.

ale my tu mowimy o zetecu 1.6 '98 a nie o tatowym

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-12-15 16:25:05 ]

Cytat:
2007-12-15 16:24:41, maciek701 pisze:
ale my tu mowimy o zetecu 1.6 '98 a nie o tatowym [ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-12-15 16:25:05 ]

Tak czy siak zdaza sie i tak

oryginał ma w całości jak ktoś ma na obejmy to znaczy że ktoś już tam coś grzebał pozdrawiam

Ja mam na obejmy (mnk7 zetec) a na wydechu jak byka FORD i rok prod 1996 wiec ktos cos grzebal

ja mialem na obejny, choc inny silnik a na pewno nikt nic nie grzebal pewnie sa takie i takie

tak czy siak szlag mnie trafia bo muszę wszystko zdemontować agrrr

po co demontować ,obetnij w odpowiednim miejscu stary tłumik ,nasuń nowy skręć i po robocie