| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2007-12-22 10:26:08 Jest problem - robiłem dzisiaj mały przegląd - dolałem płynu chłodniczego, oleju itp.
Zauważyłem, że cały gaznik się rusza na kolektorze. Zabrałem się za dokręcanie - oczywiście bez odkrecania puszki filtra, no i udało mi sie przy dokrecaniu ułamać taki mały węzyk, który łączy puszkę filtra z gaźnikie. Jest mróz, wiec wszystko jest skruszałe i ciężko to bedzie zmienić tak pod chmurką. Moge bez tego jeździć? Czemu to służy??? Ps. W wężuku jest sporo ciemnego osadu i słynne masełko. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2007-12-22 14:07:37 Witam
ten węzyk to nie pamiętam dokładnie jego nazwy, ale tłumi obroty po zdjęciu nogi z gazu, Łaczy podciśnienie w filtrze z zaworem tłumiącym na osi przpustnicy (tak aprpoos to co jakiś czas wypada go nawet rozebrać i umyć, robi się to bez konieczności wyciągania osi przepustnicy). weź gumowy przewód paliwowy i założ zamiast tego plastikowego - ten już swoj odsłużył
A masełko tam się bierze stąd że w puszcze filtra jest umieszczomy w pobliżu odmy |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2007-12-22 15:17:38
Właśnie wróciłem z wojaży Ladą i nic dziwnego w jeździe nie zauważyłem. Nie wpływa to prace silnika w ogóle. Mirku, ten wężyk już raz wymieniałem bo orginał się już dawno posypał. Chyba to naprawie, ale dopiero po świętach, bo dzisiaj wszystko było pozamykane. No nic, dzieki za pomoc anyway. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-12-22 19:41:08 Ja jezdzilem w ogole bez tego.... Bo u mnie urypal sie krociiec na puszcze. Zaslepilem puche, a wezyk luzem |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2007-12-22 21:43:06 Witam
Jak zaworek o którym pisałem jest zasyfiony, to faktycznie, nie ma wielkiej różnicy
Generalnie chodzi o skuteczniejsze hamowanie silnikiem |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2007-12-23 13:56:58
Okej, od wczoraj trzasnąłem 200 km i różnicy nie czuję. przy hamowaniu silnikiem też bez róznicy
Jeszcze raz dzieki wam za wszystkie podpowiedzi. |