Okres testowy nowego projektu WWW

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich

dzis jako tako skonczylem szkielet strony. dziala wszystko w menu (procz galerii II zlotu - zdjecia sa neidostepne wiec nie mialem skad wziac), przynajmniej tak mi sie wydaje.

prosilbym wszystkich o posmiganie troche po stronce i o zglaszanie ewentualnych bledow pod numer GG 451258 lub na mojego maila z profilu

jak wyzej pisalem, jest to juz b ogolny szkielet strony. tworzac toto nie chcialem zbytnio przebajerowac, bo moim zdaniem grunt to skromnosc i prostota - reszta przychodzi sama .

ogolnie planuje jeszcze przerobienie tla na takie, jakie jest teraz na stronie (tzn, gdy strone przewijamy to tlo stoi w miejscu), ale do tego na razie mi daleko, bo nie wiem czy uda mi sie to zrobic w tabeli... zobaczymy. jestem dobrych mysli

na razie strona w technologii czysto htmlowej... pozniej mozna cos pomyslec. tzn, powiem tak.

prawie caly moj zespol developerski jest na wakacjach... wroca graficy, wroci programista to bede mogl zagadac o wersje w pelni zautomatyzowana... o wersji graficznej 'full wypass' juz nie wspomne

na razie czekam na wszelkie sugestie pod GG no i tutaj oczywiscie.. milego testingu i znajdzcie jak najwiecej bledow !

DOPISEK - GLUPI ZAPOMNIALEM DAC ADRESU DO WWW!

Oto adres -
KLIKNIJ TUTAJ I TESTUJ !

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2003-07-03 23:37:08 ]

Ja tego adresu nie widze!!

Ja narazie tylko brakuje mi treście w podstronie "książka" może się wkońcu doczekam przywrucenia mojej oferty... nio i to przejscie na forum ja bym coś pokombinował żeby jednak byłe małe podręczne menu z boku przy forum było by wygodniej... pozatym BOOMBA mi sie bardzo podoba.!!!!!!!
Jakby co to pomoge .... wkońcu byłem kiedyś adminem tej strony... jeszcze mi ksywka została......hehehehe

moze byc tylko mnie nadal razi kolor czcionki w menu
no i nie wiem czy prawe menu to dobry pomysl... ogranicza sporo srodkowa tabele...
ale moze ludzie sami zdecyduja.
a wo dodatku powiniens dodac cos tkaiego co by dostosowywalo rozmiar wszystkiego do rozdzielczosci ekranu osoby ogladajacej strone.

Cytat:
ogolnie planuje jeszcze przerobienie tla na takie, jakie jest teraz na stronie (tzn, gdy strone przewijamy to tlo stoi w miejscu), ale do tego na razie mi daleko, bo nie wiem czy uda mi sie to zrobic w tabeli... zobaczymy. jestem dobrych mysli

jak chcesz moge ci podeslac to co ja mam ico ja zoprbilem

Panowie !
Czy w nowym projekcie znajdzie sie miejsce dla zakładki "SKLEPY" ?
Lasombra już kiedyś zbierał takie informacje, ale nic z tego nie wyszło.
Można by spróbować jeszcze raz pozbierać informacje od klubowiczów i sympatyków w tym temacie i uruchomić takie cudo
Będzie z tego wielka korzyść dla wszystkich

to co zebralem to mam

Więc nie będzie problemów z wykorzystaniem zebranych informacji. Można jeszcze dołączyć nowe, które sie ostatnio ukazały i będziemy mieli niezły zbiór z prawie całej Polski !

ok, odpowiadam prawie po kolei

kwestia menu

menu na 100% bedzie zmienione, nadal testuje sobie co niektore skrypty i po prostu mysle z czym bedzie lepiej. do niedzieli powinienem sie juz zdecydowac i zaproponowac jedna, czy dwie mozliwosci.

pewne jest to ze menu bedzie tylko po lewej stronie, gdyz miejsca na srodku jest po prostu za malo.

kwestia rozciagania strony

to juz calkowicie inna sprawa. sproboje wytlumaczyc to obrazowo . Logo strony jest utrzymywane przez tabele, sklada sie ono z dwoch czesci - jednej, malej reklamowej czesci P. Jedrasika i drugiej dlugiej, tzn cale logo strony. Gdyby podac im tabele szersza niz te pliki, powstalyby szpary miedzy tymi dwoma obiektami.

zasada dziala ta nawet tutaj, na forum - tabele forum nie dopasuja sie nigdy do okien, poniewaz wszystkoby sie rozlazlo. ze strona jest tak samo

kolor czcionki w menu

Jesli wszystkich razi kolor czcioneczki w menu (a dobrany jest pod kolor loga i ogolna prezentacje strony) to prosze o szczegolowe propozycje, najlepiej w postaci koloru w kodzie (np. #FFFFFF - bialy), zeby nie bylo niedomowien . Osobno okreslic prosze kolor odnosnikow w stanie spoczynku, w stanie najazdu i kolor glownych podzialow menu. (choc tak jak mowilem, menu i tak bedzie zmienione).

kwestia samodostosowania sie strony do rozdzielczosci

... zostaje na przyszlosc, poniewaz opcja taka do zrobienia jest obecnie tylko w PHP z wykorzystaniem bazy MySQL.

Kwestie merytoryczne sa do ugadania, gdy bedzie juz gotowy szkielet strony. Wtedy mozna pododawac wszystko, tak jak mowilem wczesniej - teraz to okres testowy i w gre wchodza tylko kwestie techniczne.

Dzieki wszystkim za uwagi i czekam na jeszcze

Cytat:
2003-07-04 10:37:32, Cwikus pisze:
zasada dziala ta nawet tutaj, na forum - tabele forum nie dopasuja sie nigdy do okien, poniewaz wszystkoby sie rozlazlo. ze strona jest tak samo

Witam

jeżeli mogę cos podpowiedzieć
jestem związany z serwisem MotoNews.pl od samego początku i jest możliwość dopasowania wyglądu forum do strony, a także dodanie takich skryptów jak TOP10 ostatnich tematów z forum na głównej - gorąco polecam

przykład jak to może wyglądać można zobaczyć na stronie którą prowadzę - www.fsoautoklub.pl

pozdrawiam
GDA - FSOAK

Cytat:
2003-07-04 10:37:32, Cwikus pisze:
(...) zasada dziala ta nawet tutaj, na forum - tabele forum nie dopasuja sie nigdy do okien, poniewaz wszystkoby sie rozlazlo. ze strona jest tak samo (...)

Wystarczy w ustawieniach forum podac wartosc '100%' i wszystko dopasuje sie do ramki. Na zyczenie mozliwe rowniez 'zerowe marginesy' wszystkich stron forum i pozostalych.

pozdr.

SUPER STRONA GDA

Nasza też całkiem niezła

Na razie zawieszam prace nad strona.

Jutro wraca programista z mojego zespolu bede wiec mial okazje zagadac o wersje "full wypas" z PHP, mysql, panelem administracyjnym i innymi.

Grafike profesjonalna wlasnie zalatwiam.

Zyczcie powodzenia, hehe. I 3majcie kciuki

Pozwólcie Panowie że JA zajmę się działem z linkami!
Bo z tego co zauważyłem w tym dziale, to połowa się do niczego nie nadaje...
Na przykład adres mojej strony się zmienił z www.Gajer.of.pl na www.Espero.Zloty.of.pl

[ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2003-07-04 17:10:49 ]

Łukasz - nie ma problemu, wszystko jest do ustalenia.

Prosze o ocene NASTEPNEGO projektu:

KLIK TUTAJ

Tym razem w .jpg

oprocz oceny i sugestii prosze o porownanie do poprzedniego projektu.. co z niego przeniesc, co wywalic etc... no i ktory wolicie

ps. mnie sie bardziej podoba ten od poprzedniego

Projektcik bardzo fajny, przyjazny użytkownikowi no i przejżysty. Chyba napiszą artykulik nt. idei tuningu.. Ale to będzie moja idea... jeśli się zgodzicie to moge cos skrobnąc z przymrużeniem oka..

to chyba na odwrot... jesli Ty sie zgodzisz to to z checia opublikujemy

A mnie sie bardziej podoba wersja pierwsza. Gdyby przy wiekszej rozdzielczosci strona sie sama dopasowywala (tak chyba ma byc, nie?) to nie bedzie juz tak przeszkadzac malo miejsca w srodkowej ramce, bo menu sie rozjada na boki... chociaz trzeba pamietac, ze nie kazdy pracuje w duzej rozdzielczosci Rob jak uwazasz, i tak wierze, ze bedzie dobrze

Mi się podoba jeden, jak i drugi projekcik - w każdym z nich jest coś ciekawego i no każdy jest jak najbardziej profesjonalny
...no i widzę żę moje zdjęcia w końcu się na coś pożytecznego przydały

rozumiem, ze osoby ktore sie nie wypowiadaja w temacie NIE beda narzekac na ewentualna nowa wersje strony...

... tak ? bo panowie, badzmy szczerzy.

PO utworzeniu nowej strony na narzekanie bedzie stanowczo ZA POZNO co pragne podkreslic trzy razy.

Ćwiku pracu dalej, zmiany idą ku lepszemu jestem za postępem!!!
Twoja stronka na pewno jest najbardziej przejżysta z dotychczas nam znanych a co do wyglądu to już sprawa gustu - nigdy wszystkim się nie dogodzi... Mnie osobiście bardzo się podoba.