Zmiana Accenta na Elantę CRDI - pytania o użytkowanie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar zmienić accenta na Elantrę! Czy ktoś z forumowiczów takową posiada? Jaki to jest samochodzik? Chodzi mi w zasadzie o spalanie, awaryjność itd itp.

Pozdrawiam

EDIT MacTB: A co to za wspaniały nicniemówiący tytuł? Skasować Panu wąteczek?

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-12-23 14:23:36 ]

Mam takie coś Spalanie średnio 5,9 chociaż mam ciężką nogę to przy normalnej jeździe może być mniej, gdy przyciśniemy przypuśćmy na niemieckiej autostradzie ponad 160 to pije dosyć dużo Awaryjność?? w USA dawali na ten model 10lat gwarancji, także można śmigać śmiało! Hyundaie są dosyć niezawodne nie słyszałem by coś komuś się popsuło. Posiadam rocznik 2002 i jak do tej pory, były wymieniane tylko żarówki z przodu, rozrząd(na wszelki wypadek), filtry i olej Nie ma w tym samochodzie jakiś cudów techniki to jest bryka dosyć duża - 4,5metra, niezawodna, na trasie świetnie się spisuje, przyspieszenie nie wiele więcej niż 10sek do 100-ki, na długie trasy idealna, siedzi się nisko, jedyną wadą jaką można zauważyć to stuki plastików z coraz to różnych stron. Mogę porównywać tylko z Megane II, bo takim też jeżdżę to wybrałbym zdecydowanie Elantrę!

Jak kolega ma spalanie 5,9 srednio to gratuluje Mi nie udaje sie schodzic ponizej 7L w miescie a w sumie i tak wiekszosc czasu tam sie jezdzi czasami nawet do 9L . Na trasie przy predkosciach rzedu 120-150 mozna utrzymac te 5,5-5,7L przy 90-100 ok 5L + - , testowane na wielu trasach. Autko ma 53,000km , i niestety wysiadła pompa paliwka. Na szczescie posiadalem taką od Accenta CRDi , jest taka sama tylko inaczej montowana (tzn d ogóry nogami). Co do Jazdy, przyjemnie sie jezdzi, bardzo dobra elastycznośc, zgodze sie z kolegą na trasie moze byc. W miescie tez oki , ale j/w jednak 4,5m to sporo. Parkowanie do tyłu kłopotliwe. Klimatyzacja zabiera duzo prądu , wyraznie czuc zmulenei auta w momencie odpalenia. Skrzynia biegów zdecydowanie na + , w odróznieniu do Accent CRDi. Jakosc plastików srednia. Skrzypienie etc , to norma Miejsca spokojnie starczy dla 4 osobowej rodziny. w 5 osób ciasno , jak dla 5-tki lepsza Sonata chociaz tylko w nowej jest CRDi . Ogólnie 3+, 4-. Bynajmniej jesli Elantra to tylko z CRDi