Pompa paliwa na wykonczeniu moze ją wyłączyc?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kuledzy...

Buczy mi pompa dość głośno, podejrzewam ze przez jazde na prawie pustym baku i kilkukrotnym wyjezdzeniu paliwka do zera. Czlowiek sie uczy na błędach :/
Zastanawiem sie czy mozna zainstalowac automatyczny wyłącznik pompy co by mnie przynajmniej na lgp nie wkurzala tym buczeniem?
Mam monowtrysk...

Cytat:
2007-12-17 09:32:25, mariocccp pisze:
Kuledzy... Buczy mi pompa dość głośno, podejrzewam ze przez jazde na prawie pustym baku i kilkukrotnym wyjezdzeniu paliwka do zera. Czlowiek sie uczy na błędach :/ Zastanawiem sie czy mozna zainstalowac automatyczny wyłącznik pompy co by mnie przynajmniej na lgp nie wkurzala tym buczeniem? Mam monowtrysk...

Można, tylko wtedy grozi to zapieczeniem wtrysku ;]

pzdr. Grzesiek

Slyszalem ze wtryski nie beda chlodzone ale o zapieczaniu jeszcze nie
Dodam ze jezdze na npaliwku co dziennie kilka km dopoki sie nie nagrzeje silnik na lpg

Full ludzi ma takie odcięcie i nic się nie upiekło/zagotowało. Spoko można, szarpie tylko przy przłączaniu.....

Kuledzy gaziarz potwierdzil info ze wtryski mogą sie zapiekac, poniewaz nie sa chlodzone przez paliwo.
Tak sie zastanawiam po co ludzie tą pompe odcinają skoro nic sie z nią nie dzieje zlego podczas pracy na gazie, wtryski sa chlodzone i jest powrot.
U mnie bardziej oplaca sie kupic nowa pompe za 70zl i jezdzic na polowie baku aby uniknac jej awarii.

niema strachu,ja dwa lata jezdzilem na samym gazie a mam silnik na wielopunkcie i zaden wtrsykiwacz sie niezapiekl,dopiero w tym roku uruchomilem benzyne i chodzi bezproblemowo,powiem jak ja zrobilem z pompa,podlaczylem przekaznik pod przekaznik ktory rozlancza wtryski przy przelanczaniu na lpg(znalazlem ten przewod plusowy co idzie do pompy paliwa)poprostu mi go rozcina w momencie jak przelaczy centralka na gaz i juz pompa niechodzi,i tak za kazdy razem sie automatycznie wylancza sama,,,hm..problem zalatwiony a wydawalo mi sie ze to wielka magia,napewno kolego masz prosta instalke skoro masz monowtryska wiec mysle ze sobie poradzisz,pozdro i zycze powodzenia

Cytat:
Kuledzy gaziarz potwierdzil info ze wtryski mogą sie zapiekac,

Dziwne, że użytkownicy tego nie potwierdzają..... To nie diesel, że wtrysk w komórce siedzi, he he he

Ja zawsze odpalam na benie, i przejeżdżam ok 2km, jak wskazówka termometru zaczyna rosnąć to wtedy przełączam na gaz.

Pompe paliwową mam odłączaną przekaźnikiem w momencie przełączenia na gaz.

Ale tak naprawdę to już sam nie wiem co jest lepsze, bo pytałem się na wielu forach i wszyscy mówią żeby ją spowrotem podłączyć żeby chodziła cały czas.

Ktoś mi tak to tłumaczył że gdy paliwo nie płynie w szynie wtryskowej to zamienia się w parę (od temperatury) , i wtryski nie są zanurzone wtedy w benzynie, tylko w oparach benzyny pod ciśnieniem.

Co o tym myślicie? I ile taka pompa może pobierać prądu, 30-50W ? własnie dlatego ją odłączyłem po bo obciążać dodatkowo alternator, jeśli nie ma takiej potrzeby.

Ja sobie zrobilem reczny załącznik pompy. I po problemie