| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-03-20 22:29:20 Wzorowa postawa-GRATULUJE |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-03-20 22:47:52 gratuluje wzorowej postawy
Co do apteczki to masz racje.. też mam jakąś z marketu najtańszą.... podejrzewam ze nic specjalnego w niej nie ma..... co do umiejętności udzielania 1 pomocy... to powinni tego uczyć na kursie prawa jazdy...... mnie nie uczyli... nie wiem czy sie coś zmieniło...... pozdrawiam i życze obyś nie miał więcej takich przygód pozdrowionka |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2006-03-20 23:00:53 Teraz jest chyba obowiazek uczenia pierwszej pomocy.
Ja sie uczylem chyba na PO, ale nic z tego nie pamietam... Apteczki w samochodzie nie mam wcale... |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-03-20 23:17:50 ciekawe ilu klubowiczy ma porzadna apteczke??? hm...
ja osobiscie tez tylko jakas za pare zl...
postawa godna nasladowania... |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-03-20 23:54:54 Wzorowa postawa i gratuluję opanowania.
Najtrudniej przełamać strach i adrenaline w pierwszym momencie. Mając właśnie podobne do Twoich, przemyślenia zaproponowałem krótkie szkolenie z pierwszej pomocy w czasie zlotu. Może coś z tego wyjdzie. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-03-21 00:34:54 Brawo Chłopie !
A na zlocie... Popieram ! |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-03-21 00:53:25
Sory że sie tylko do tego kawałka odnoszę, ale sam byłem kiedyś na miejscu tego kierowcy. Nawet nie jechałem szybko, raptem ujechałem z 5m ze skrzyżowania, jak mi dwójka dzieci pod koła wbiegła. Zatrzymałem sie na odcinku metra w połowie pasów, dzieci lekkie obtarcia, ale oczywiście tłum gapiów który tylko pyskować potrafi Wiecie, żal mi tego kierowcy. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-03-21 07:11:47 Demonizujecie sprawę panowie. Raz się żyje! Umrzyj młodo - zostaw atrakcyjne zwłoki!... a co do pierwszej pomocy na kursach PJ to nawet 20 lat temu była... ze 2 h chyba na obrazkach. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-03-21 08:18:38 Miałem kiedyś przypadek,że udzielałem pierwszej pomocy.Babka maluchem przypakowała w nissana,który myślał,że zdąży-lewoskręt .
Do czego zmierzam: W momencie podchodzenia do tego malucha miałem kompletną pustkę w głowie.JByła nieprzytomna więc zacząłem sprawdzać jej funkcje życiowe (to się chyba tak nazywa) coś się odetkało i wiedziałem dokładnie co robić.
Gratulacje Michał. |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-03-21 09:42:28 Gratulacje oby takich kierowców jak Ty bylo wiecej.
Jak to Stalin mowil, " Jeden zabity to tragedia, milion to statystka " ps. Ja jak z kolegami mielismy wypadek fiatem UNO, koles transitem nam w tyl wiechal, to kolega z tylnego siedzenia (niema zaglowkow) po wypadku chodzil jak nawalony i dziwnie mowil, od razu wezalismy policje i karetke... karetka przyjechala po ok 30 min a policja po 45 , a wszystko to bylo w Gdansku jakies 5km od centrum niema to jak nasza sluzba zdrowia. Policja co przyjechala po 45 minutach to przyjechali z pruszcza 2 policjantow w kamzelkach z karabinami i powiedzieli ze to jest rejon gdanska bo ni mysleli ze to w przejazdowie, mowili ze gdyby ten wypadek byl 300m dalej to by mogli zainterweniowac a tak to wezwali policje z gdanska ( glupie procedury - jakby oni nie mogli sprawy zalatwic ) |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-03-21 11:53:22 To ja wnoszę o zamieszczenie na stronie skazówek do udzielania pierwszej pomocy... takie ze zdjęciami, opisami co i jak, poprawne ułozenie poszkodowanego itp. Chodź w tak minimalnym stopniu daloby to poglad na pierwsza pomoc przed lekarską.
Mnie tylko w wojsku uczyli, ale to troszkę inne kategorie... tak są szanse 90% to się ratuje, jak mniejsze to łopatka piechoty i po sprawie ... (żartuje oczywiście) , ale pomoc na polu walki jest zgoła inna. |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2006-03-21 16:41:10 Gratuluje postawy ! Zachowałeś się świetmnie - nie wiem czy ja bym tak potrafił w tak gorącej sytuacji
Co do szeryfów to faktycznie przyjadą ale chyba należało by im podziękować że zechcieli |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2006-03-21 19:55:54 Hmm, trochę pogrzabałem w necie.
Podstawa to eliminacja ewentulnych zagroże czyli usztrzeżenie siebie i poszkodowanych od dalszych wypadków - czyli zgaszenie silnika, sprawdzenie czy nie rozlewa się paliwo itp. Najlepszy (najczytelniejszy) algorytm postępowania wg mnie jest tutaj: ALGORYTM <---- klikamy |