[K] Fiat 128 Sport

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Poszukuję takiego wozu w miarę przyzwoitym i jak najbardziej oryginalnym stanie, za rozsądne pieniądze. Najlepiej by było, żeby ten wóz miał ważne papiery, w miarę dobre nadwozie i żeby jeździł o własnych siłach. Miło widziane silniki 1,3
Fiat 128 3p nie wchodzi w grę!

Kontakt:
- E-mail: zastava1100p@wp.pl
- GG: 8744223
- Priv

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam.
Piotrek

[ wiadomość edytowana przez: taxi1313 dnia 2007-12-19 18:33:03 ]

Gosc pod Czestochowa sprzedaje od dosc dawna 128 sport.

Ogladalem fure na zywo. Trzymana w garazu. Wyglada na dobrze zakonserwowana. cena jaka koles chce to 8000 ale mysle ze za 6000 wyrwiesz. Wystawia sie teraz jakos na allegro chyba po raz kolejny.

Chyba ze 6000 to za wysoki pulap, wtedy uznaj moj post za niebyly.

Pozdro!

Borys jezeli masz na mysli tego
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3933942

to ja go widzialem na stacji diagnostycznej w jego miescie byl przede mna na przegladzie
nawet pare slow z nim zamienilem, podalem adres strony i zaprosilem na forum.
To bylo wczesną wiosna
fiat swietnie sie prezentuje

[ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2007-12-19 19:16:28 ]

Tego mialem na mysli, na mnie tez pozytywne wrazenie wywarl.

Te zderzaki z kanta nie sa moze najlepsze ale jako tako to wyglada. Nie wiem jak zap...dala bo nie jezdzilem.

dluugo sie sprzedaje to 128 z linku bartonga, nie dziwie sie, cena zahacza o ceny za jakie mozna kupic faktycznie 128 coupe w niezlym stanie{nie w Polsce, ewentualnie jeden na 30 sztuk} , do tego komiczny opis "98% oryginalu" ktory zawsze mnie przyprawia o salwy smiechu

takie auta albo kosztuja 500-1500 do full remontu i nieraz sa bardziej kompletne niz ten z allegro ,albo 6000-20000 zlotych i wtedy najczesciej sa w stanie dobrym do idealnego, wszystko pomiedzy to kupy nieoryginalnej szpachli poobwieszane wszystkimi "detalami z epoki" jakie sie wlascicielowi udalo znalesc w garazu lub kupic na gieldzie{wynik prawie 7 letniego obserwowania rynku tych aut w kraju , oraz wlasnych poszukiwan, wyjatki sie zdarzaja tylko po to aby potwierdzic regule}

jak chcesz 128 coupe to masz moim zdaniem dwa wyjscia, albo uzbierac kolo dychy i szukac w krajach osciennych{niemcy holandia czechy slowacja} ewentualnie u nas jesli ktos zdecyduje sie sprzedac dobry egzeplarz, albo poszukac takiego cudaka jak ten z allegro lub gorszego ale w cenie do 2000, i pozostale 8 kola przeznaczyc na remont i kompletowanie czesci

porywasz sie na "trudny temat"

jesli masz jakies pytania co do 128 coupe wal na priv czy tam gg
pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2007-12-19 20:16:18 ]

Cytat:
2007-12-19 20:08:53, Bart128 pisze:
takie auta albo kosztuja 500-1500 do full remontu i nieraz sa bardziej kompletne niz ten z allegro

Właśnie mniej-więcej czegoś takiego szukam... Właśnie nie chcę mieć "gotowca", tylko takie coś do zrobienia...

Cytat:
2007-12-19 20:08:53, Bart128 pisze:
porywasz sie na "trudny temat"

Wiem Właśnie o to chodzi...
Skoro prawie (brakuje mi jeden element) udało mi się skompletować Zastavę 101 '71 na bazie Zastavy 101 z 1977r. (u nas Zastavy pojawiły siedopiero pod koniec 75r. i juz nie miały tych elementów co '71) , to wiem ile to jest zabawy i szukania wszystkiego po kolei (od 2003r. zbieram różne rarytaśne graty do Zastavy) I to jest właśnie piękne w tej pasji...
Dlatego zamierzam się teraz wziąć za jekiegoś Fiata 128 sport, bo to jest moja druga ulubiona fura

Może uda mi się coś wychaczyć, zobaczymy

Skompletować Zastawe a 128 qp................
Ale życze powodzenia. 128 to fatalne auto, ale piękne. Chociaż z 6 czy 7 letniej perspektywy posiadania 128 drugi raz nie pchałbym sie w to

Cytat:
2007-12-19 20:44:39, Jesion128 pisze:
Skompletować Zastawe a 128 qp................ Ale życze powodzenia. 128 to fatalne auto, ale piękne. Chociaż z 6 czy 7 letniej perspektywy posiadania 128 drugi raz nie pchałbym sie w to

ale Ty katujesz