| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-12-20 22:15:00 Jeden co przeżył
A tak na poważnie - nie udało się tego złożyć czy jak? |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-12-21 00:18:58 Bez przesady, nie jest tak źle
Melduje się jeden taki co rozłożył, złożył, jeździ, korzystał, ale... jak się kiepsko zwijały tak się dalej zwijają
O ile dobrze pamiętam, nie dało rady dociągnąć jednego obrotu ciaśniej Tak to kurde policzone, że inaczej nie chce być
W Carinie to był pikuś. Siła sprężyny porównywalna z siłą sprężynki w balansie klasycznego zegarka ręcznego
Rozbierałem kiedyś bezwładnościówki w Ładzie. Tam z kolei pasy chciały udusić tych, którzy byli nimi zapięci. To była jazda... sprężyna żywcem chyba wyjęta ze sporego zegara ściennego Upychałem ładnych kilka godzin
Pozdro. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-12-21 17:36:54
Tak jak podejrzewałem
Perzan, a nie dało rady przekręcić o pół obrotu i zagiąć tego dziadostwa i zrobić .. tzw "drut moda"
No i jeszcze jedna sprawa - po otwarciu to od razu "strzela" czy jest znośniej?
Pozdrowienia |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2007-12-21 17:57:50 Co do pasow to gdzies czytalem ze trik niekoniecznie tkwi w mechanizmie zwijajacym, a raczej w "bloczku" przez ktory przechodzi pas (tym nad ramieniem kierowcy).
Tzn. ze to wlasnie na tym bloczku najbardziej sie pasy przyblokowują. Można to w sumie łatwo sprawdzić, a jeśli to to, to są środki (chyba nawet na allegro) ktorymi mozna pasy przesmarować zeby mialy lepszy poslizg. Zaznaczam że tak czytalem, ale sam nie sprawdzałem ![]() |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-12-21 23:13:17
Nieee... no bez przesady. Żadne drutowanie Jak znam życie i materiały sprężyste to przy próbie jakiegokolwiek odkształcenia cholera by pękła, a na to nie mogę sobie pozwolić W rachubę wchodziło jedynie ciaśniejsze nawinięcie - o jeden pełny obrót.
Spoko wielkie. Jak zdejmiesz delikatnie plastik osłonowy to sobie grzecznie siedzi... dopóki nie zaczniesz dłubać
Pozdro. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-12-22 00:22:49 Aż będę musiał sprawdzić. Może uda się przesunąć mocowanie końca sprężyny
Dzięki za info ![]() |