czy powodem wywalenia przez korek płyny z chłodzącego może być wydmuchana uszczelka pod głowicą??
sprawdziłem płyn czy nie ma w nim oleju i jest czyściutki
oraz olej czy nie ma w nim płynu i też wygląda wporządku.
bo jeśli głowica się skończyła to chyba pora na conajmniej nowy silnik. minimum tds- czy ktoś przekładał już z 2.4td na 2.5tds w e34?? ile może kosztować przekładka takiego silnika?? oczywiście pomijając koszt silnika z osprzętem.
witam. jesli plyn kipi ze zbiornika to najprawdopodonie porzez uszkodzona uszczelke pod glowica tloki pompuja powietrze do ukladu chlodzenia. Co do przekladki silnika moga byc problemy z uwagi na to iz TDS jes konstrukcyjnie nowszy i instalacja wokol silnika moze nie pasowac ale zapytac kogos kto siedzi w BMW od lat POZDRO
BMW 318 is 1994 r.
U mnie ubywało płynu chłodzącego i nie było ogrzewania w zimie. Raz silnik się przegrzał podczas jazdy. Zaświeciła się czerwona kontrolka. Natychmiast zatrzymałam auto i otworzyłam maskę. Spod uszczelki pod głowicą na rogu wyrzucało białą parę pod ciśnieniem. Wróciłam na holu. Chłodnica została odpowietrzona i auto nie dawało żadnych niepokojących objawów. Mechanik wziął go na przegląd, żeby szukać wycieku, chociaż wskazałam miejsce, z kórego uciekał płyn. Wydaje mi się, że ewidentnie widać, że to uszczelka pod głowicą i jazda tym autem w takim stanie nie jest wskazana. Dlatego wydaje mi się, że nie ominie mnie wymiana uszczelki. Co o tym sądzicie?
[ wiadomość edytowana przez: Lilac dnia 2011-12-26 14:03:02 ]