Prędkościomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prośba o radę - gdzie w e34 m20 znajduje się czujnik prędościomierza

nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze w moscie

most przejrzałem -nie znalazłem

Dołączam do postu dzisiaj zaobserwowałem niepokojące objawy otóż gdy ruszam raz na jakiś czas prędkosciomierz skacze na 40km/h i spada po czym pokazuje odpowiednią wartość, działo mi się to podczas podjeżdzania w korku BMW e-34 525i 24V macie jakieś pomysły co to może być???Coś mi się wydaje, że to początek końca jakiegoś podzespołu choć wolałbym się mylić.

pewnie gdzies nie ma styku... najczesciej w bmw kostki wpiete do liczxnika...

W wiekszosci bm-ek czujnik predkosciomierza wmontowany jest w dyfer tylnego mostu napedowego.Raz mialem juz problemy ze skaczaca wslazowka predkosciomierza-przez co wymienialem zegary na nowe i nadal wskazowka skakala.Po wymianie czujnika wszystko bylo ok,lecz podaczas cofania moja predkosc wskazywal 0.Nie przejmowalem sie tym bo licznik dobrze dziala podczas jazdy do przodu,wskazywal predkosci samochodu, liczbe przejechanych kilometrow oraz ilosc spalanych litrow.Tydzien temu odpalilem auto i nagle stanely wszystkie wskazowki oprocz obrotomierza.Jestem zawiedziony bo nie wiem co teraz moze to znaczyc,a taki czujnik w razie uszkodzenia nie jest latwo dostac, przez co sprawdza sie przyslowiem b-ędziesz M-ieć W-ydatki.
Jak macie jakies pomysly to piszcie!
POZDRAWIAM!!!