Jak przymocować metalowe uchwyty kołków tapicerki drzwiowej?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowni Koledzy
Wczoraj ściągałem tapicerki z drzwi i w niektórych miejscach zamiast kołków oderwały mi się ich metalowe uchwyty.
Oryginalnie są one prawdopodobnie zaciskane z dwóch stron zanim zostanie założony skaj.
Czy ktoś z Was próbował już je przymocowywać?
Jak to zrobić?

eh no nie czytales porad jak odrecac boczki drzwi o strzezen ze to bardzo delikatne...wlasciwie to nie wiadomo co z tym zrobic..ja bym chyba probowal na jakis poxipol czy ewentualnie jakies mikrosrubki ale hyba poxipol czy inny klej w postaci masy wypelniajacej bylby najlepszy..

Ja też urwałem parę blaszek przy ściąganiu boczków - tak wyszło, że po 1 z każdego boczku
Ale Poxilina pomogła - klei szybko i mocno !

Jakoś nie przyszło mi do głowy, że cała operacja może wymagać takich zabiegów.
Myślałem włąśnie o poxipolu, ponieważ zrobiłem test i nieżle trzyma, jednak nie mam pewności czy dość mocno. Pozostaje jeszcze problem wbicia tych uchwytów. Pozostaje mieć nadzieję, że jeszcze ktoś nie czytał porad i ma na to odpowiedź

Ja przy zdejmowaniu boczków lokalizuje najpierw miejsce gdzie są bolce, a następnie przy użyciu klucza płaskiego staram sie wyciągać kołki chwytając łepek bolca kluczem. Dzięki temu jak do tej pory ani razu nie wyrwałem rzeczonej blachy.
Pozdr

Piotrek W. - ja zrobiłem tak :
przygotowaną Poxilinę wtarłem w miejsce zerwanej blaszki (cienka warstwa) i starałem sie dokładnie w to samo miejsce wcisnąć blaszkę, a raczej te wypustki. Na końce z wypustkami nałozyłem też warstwę Poxiliny i w ten sposób pokryłem "nóżki" blaszek. Stanowi to teraz "całość" z boczkiem tapicerki. Od czasu naprawy ściągałem ze 3 razy i jest oki !

U mnie blaszki pourywał poprzedni właściciej (prawdopodobnie serwis ) po próbie włamania i tak dostałem przy kupnie. Do przymocowania blaszek użyłem kleju na goraco z tzw klejarki (gluegun) i sie trzyma dobrze już ze dwa lata.

Dzięki chłopaki. Sprubuję poxipolu, mam wrażenie, że lepiej zwiąże. Tak wogóle to jednej blaszki nie było. Pewnie ktoś wcześniej już ściągał ten boczek

Najlepszy dwuskładnikowy poxipol (przezroczysty), posmarować jedno, posmarować drugie, wcisnąć w te same miejsca i za 15 minut porządnie trzyma.

A jaką macie radę na brak kilku takich blaszek,gdzie je kupić?Czy to jest możliwe?

Takie blaszki chyba pozostanie Ci zrobić we własnym zakresie. Ja już taką sobie zrobiłem. Zeszło mi z tym ok 30min. Zobaczymy czy bedzie pasowala