MotoNews.pl

Panowie alusy 18 tki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chlopaki che kupic alusy 18tki za 999zeta mam mozliwosc
poiwedzcie mi jakie moge laczki wsadzic na nie raczej moich nie wsadze jakie minimum musza byc ? bo nie chce za szerokich
jakie opinie o takich felgach twardo bedzie?

dzieki

ale co do szerokosci opony to raczej wieksze znaczenie ma szerokosc felgi a nie jej srednica:] wiecej danych:] i jakies zdjecie mozesz dac a wogole wiesz zapewne ze takie opony na te felgi beda duzo drozsze od samych felg...

Wysokośc opony to chyba max 35.Ale bedzie masakra twardo i wogóle nie wiem czy nie bedziesz ich prostował co miesiąc na tych naszych polskich wspoaniałych drogach.

wiem dlatego pytam jakie laczki musze tylko dopytac sie co do szerokosci felgi

Cytat:
2007-12-24 14:14:22, Biskup86 pisze:
Wysokośc opony to chyba max 35.Ale bedzie masakra twardo i wogóle nie wiem czy nie bedziesz ich prostował co miesiąc na tych naszych polskich wspoaniałych drogach.

to 35 to sie zgodze ale ze to wysokosc.. to juz nie
np 195/55 195- szerokosc a 55 to sa procenty ile %szerokosci to wysokosc czyli bedzie kolo 90

Ciekawostka- wczoraj widzialem w lodzi terenowke (nie zwrocilem uwagi jaka)
ale miala laczki 315/35 ZR 24 !!! (jak imageshack sie odmuli dam fote )

troche tarcze na malutkie wygladaja

[ wiadomość edytowana przez: Zioo dnia 2007-12-24 14:23:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: Zioo dnia 2007-12-24 20:30:14 ]

moze napiszesz do jakiego auta to ma byc?

dodam ze to nie do esiego tylko do bory mojej lubej a tam jest chyba troszku wicej miejsca

Ja myślałem o 205/35 ale i tak nie wiem czy wejdą i co bedzie na zakrętach albo dzieurach.Jeszcze zależy czy nasz zawieszenie robione.
a na borze sie nie znam więc Ci nie powiem

[ wiadomość edytowana przez: Biskup86 dnia 2007-12-24 14:29:09 ]

Cytat:
2007-12-24 14:25:52, mmmmat pisze:
dodam ze to nie do esiego tylko do bory mojej lubej a tam jest chyba troszku wicej miejsca

jeśli mnie pamięć nie myli, to powinny tam być 225/40

a czy to taki prolem poszukac kalkulatora ogumienia i przeliczyc standartowy rozmiar na 18? są rózne tabele w których sa zamoienniki, itp?

Jaki sens ma ta dyskusja w odniesieniu do essa czy bory ? Przecież to będzie obciachowo wyglądało, wielkie fele w tych autkach plus prześwitujące malutkie tarcze a z tyłu bębny
Moim skromnym zdaniem do kompakta pasują najwyżej 15-tki, no ale o gustach sie nie dyskutuje

[ wiadomość edytowana przez: Darecki dnia 2007-12-25 13:25:23 ]

ja do essa mk4 bez problemu wlozylem 22535R18 z tylu
z przodu mam 20540
poszerzylem blotniki z przodu bo sie jezdzic nie dalo, a tyl tylko dla wygladu
jezdze na nich juz 3 lata i ani raz nie skrzywilem felgi ani nie rozwalilem opony a wpadlem w "dobry" dolek nie raz(nawet wczoraj)
do bory mysle ze 21545 byly by w sam raz
ps:komfort napewno spadnie

Cytat:
2007-12-24 14:25:52, mmmmat pisze:

Ciekaw jestem jak Twojej lubej będzie się jeździć na takich kołach .