Schowek i radio w 131S

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dobry
Wylał mi si klej w dwuskładnikowy w schowku w 131 mk1.
Jak próbowałem to ściągnąć nożem to razem z klejem odchodziła cienka wartsta materjaału ze schowka. Czy nie wiecie jak sie tego pozbyć?!?!?!?!?

Pozdrawiam

Świetny tytuł.
Obawiam się, że masz nikłe szanse na sukces.

Nie chce nowego tematu zakłdać i jeszcze jakby ktoś wiedział jakie radio do 131S z '77 to byłbym wdzięczny,a jakbyście jeszcze coś wymyślili z tym klejem to już bedzie Special.
Pozdrawiam

Chodzi ci o oryginalne radio ? Raczej rzadko się zdarza widzieć z takiej epoki. A co do kleju - możesz próbować jakąś chemią to traktować, ale klej dwuskładnikowy z założenia ma być mocny... może spróbuj się zapytać na jakimś forum chemików, bo to temat mało specyficzny dla 131

jesli twój schowek jest wyflokowany w srodku bo były takowe to zapomnij zeby to ocalic zerwij nożem i daj do floku lub szukaj nowego a jeszcze łatwiej zaniedbaj temat jesli jest to nie widoczne i dosc twarde
pozdro

Radio jak najbardziej orginalne, bo fiata mam zrobionego na glanc i mam radio rekorda z lat 80 i troche szpeczci wnętrze, bo wszystko jest orginalne. A i radio to nie wiesz jaka marka i model bo znaleść jest pół biedy jak sie wie jakie.

Weź może jakąś fotkę przedstaw, od razu będzie ciekawiej. Co do radia - chyba trzeba szperać, nie wiem, czy jakieś radio było dedykowane fabrycznie, nigdy nie widziałem.

właśnie panie szanowny, fotki

radio moglo byc jakiekolwiek wtedy produkowane z tzw "sredniej polki" np autovox czy blaupunkt, wtedy jak i teraz w duperele typu radio auta sa najczesciej wyposazane przez dealerow,tak ze "co kraj to obyczaj". chyba ze akurat jest to model z seryjnym audio jak na przyklad golf "bon jovi" czy ritmo "sound"

tak zdjecia....

przegladalem kiedys katalog blaupunkta z epoki i reklamowali swoje produkty wlasnie na przykladzie 131 (glosniki w drzwiach i radio). A co do schowka - jak potrzebujesz to pisz, mam taki schowek, tyle ze zeby to wyjac musisz zdjac deske rozdzielcza.

A co do radia to auto jest cały czas w mojej rodzinie i mój dziadek zdemnotował orginalne bo mówił że cinkie było, a że mu sie zmarło to sami wiecie. A i schowek to z tego co wiem to trzeba całą deskę rozdzielczą wymieniać. Czy nie tak?
A za imformacje o z góry dzięki.
Pozdr

nie trzeba wymieniac calej deski zeby wymienic schowek - po wyjeciu deski widac, ze schowek mocowany jest albo na blachowkrety albo na nity zrywalne.

P.S.

zmienilem tytul watku.

[ wiadomość edytowana przez: kosa131 dnia 2007-12-29 12:11:17 ]

A to deskę "wkłada" się na schowek. Trochę siedzę w tym "biznesie' i ciągle coś nowego. A co do fotki to dałem ją tylko nie ma ono ochoty sie otworzyć. Dopiero kilka dni jestem tu i dopiero co sie uczę.

schowek mocowany jest do deski, po wyjeciu deski jest dostep do mocowan schowka.

A ile byś chciał za ten schowek, a tak przy okazji jak sądzicie czy warto kupować deskę rodzielczą, która teraz jest wystawiona na allegro.
(numer aukcji 28908619

Ta deska z allegro jest pęknięta, już lepiej dogadaj się z kosą.

Dlatego chciałem kupić tą deske bo moja ma pęknięcia 3 razy większe i moja ma rozwalone zawiasy schowka. Ale dzięki za rade.

obejrzyj dokladnie zdjecia i decyduj, szanse dorwania ladniejszej maleja z kazdym slonecznym dniem

schowek (bez dzwiczek niestety, ale jesli Twoje sa cale to sobie przelozysz) oddam za piwo a decha z allegro ladna, w sumie sam sie zastanawialem czy nie licytowac, ale chyba poki co mnie nie stac a i tak zmienilem na ladniejsza niz byla...