[131] Alter ego Racingera czyli Mirafiori Sport

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czas chyba po 3 latach zrobić mały update moich fotek na forum. A zatem:

Dwudrzwiówka ma blachę do roboty, ciekawy zestaw pod maską i ogólnie jest świetna. Wyrejestrowana w 89 roku, przegląd przeszła w zasadzie bez problemu.

widzialem a nawet przejechalem sie. Fajne auto, swietny material do roboty, mimo ze juz kupa kasy na nie poszla i druga kupa kasy pewnei pojdzie to bylo warto. Ciekaw sprawa - kolor fabrycznie mialo jak moj racing (a i teraz ma podobny). Czekam na dalszy rozwoj wydarzen i na przejazdzke w dwa arcingi np po torze poznan na wiosne

Całe szczęście, że przyjechał też trup w bagażniku, inaczej ta kupa by mnie zupełnie zalała. Dalszy rozwój wydarzeń będzie taki, że będzie nowy rozrząd, a ja będę w USA oglądał zdjęcia

piękny gdzieś go wyszperał??

jak taki fajny ten rejsink będzie jak kosy to naprawdę warto działać !!

ps. co to za kombi w tle 7 ??

Ano 7. Bylo o niej na forum 127. Z tego co wiem, bedzie za jakis czas do sprzedania prawdopodobnie.
Wyszperałem go na ebay.de, jak to się mówi - ślepej kurze ziarno. Okazja życia chyba

poka foty "ciekawego zestawu pod maską"

Eee to później

ee tam później, poka tera, bo auta ciekawe, a to co pod maską pewnie ciekawsze, naprawde porządne autko jest

Cytat:
2007-12-28 21:25:35, bolger pisze:
Całe szczęście, że przyjechał też trup w bagażniku, inaczej ta kupa by mnie zupełnie zalała. Dalszy rozwój wydarzeń będzie taki, że będzie nowy rozrząd, a ja będę w USA oglądał zdjęcia

gdzie sie wybierasz?

a tak w ogole to zajebiste mirki

Ja jak zwykle, Boulder , CO
Troche mam wyrzutów sumienia, bo 4d mogłoby wyglądać lepiej, a tak ma zderzak obity, brak chromu na atrapie - no ale trudno, w końcu to wóz na co dzień.

[ wiadomość edytowana przez: bolger dnia 2007-12-29 09:51:38 ]

widze,że pod maską już niema zwyczajnego dohc-a a coś ładniejszego,ja niestety nie w temacie 131 więc oświeć mnie i napisz coś więcej o tym silniku co odróżnia go od zwykłego dohc ze 132 bo gaźniki widzę tam chyba podwójne.

Nie wiem czemu ale bryła 131 zawsze mi się podobała poza tyłem samochodu,czegoś mu fabrycznie brakuje.

2gazniki pionowe gazniki, wydech rurowy 4-1, aparat na glowicy. Tyle widac z zewnatrz, wiecej bedzie wiadomo po przegladzie motoru

Nooo motor jest odelżony, bo brak osłony rozrządu ... co poza tym - dwa wlewy oleju, jeden nad ssącym na dekielku z napisem Lancia, drugi na wydechowym. Chłodnica oleju i wielki manometr pod maską, drugi w kabinie. Jeden wlot do puszki oberżnięty, bo się aku nie mieścił . Miska oleju nawet nieobita wyjątkowo. Komplet żółtych Koni, klasyczne radio Pionier z osobnym wzmacniaczem, niestety głośniki z przodu nie działają, podsufitka wisi, klakson nie działa.

piekny jest zwlaszcza z tymi wadami

a tak serio fajna sztuka

Trochę fotek nędzy:

wypas w końcu to fiat

jest przynajmniej kompletny(pakiet racinga , lusterka , gaziory itp)
do piachu bude , posztukowac i będzie super