Peugeot 306 "99 1.8 16v - big problemo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam nastepujace dylematy i prosze o rade
Od kilkunastu dni szukam odpowiedniej instalacji do mojego auta - Peugeot 306 1.8 16v '99, ale niestety im wiecej czasu rozmawiam w tym temacie z różnymi zakładami tym mniej wiem
Okazuje sie ze moj silnik z plastikowym kolektorem prawdopodobnie nie posiada wtrysku sekwencyjnego (tak maja peugeot'y ???) i nie mozna do niego zamontowac zwyklej instalacji sekwencyjnej.
Z tego co szukalem sa trzy wyjscia:
1. Instalka BRC24 za 3.600 zl ktora dziala na zasadzie 2+2 i chyba ma juz gotowy program na taki typ wtrysku ...ale tam sa wloskie wtryskiwacze i nie wiadomo czy dadza radze bo silnik prawdopodobnie potrzebuje ponizej 2 ms.; wyjsciem jest zalozenie japonskich ale to koszt +1.000 pln a wiec cena rosnie bardzo;
2. Tak wiec w tej cenie mozna miec juz wtrysk gazu w fazie cieklej ale nie wiadomo jak to jest naprawde z tym zatarciem pomp i brudnym gazem i strach jest z tym eksperymentowac za taka kase;
3. Trzecie wyjscie jest najtansze - zalozyc instalke IGS Landi-Renzo za 3.500 zl ale ona jest III generacji i mam obawy czy bedzie dobrze dzialac i czy mozna ja dokladnie wyregulowac tak aby nie bylo roznicy w jezdzie na benzynie i lpg, no i czy silnik nie bedzie slabszy niz na IV generacji bo cena jest przeciez podobna do instalacji sekwencyjnej, wiec czy nie lepiej byloby zamontowac wlasnie sekwencje?

Bardzo prosze o jakies wskazowki do tego co napisalem, moze ktos zakladal instalacje do takiego auta lub tego typu silnika bo jest on chyba czesto montowany tez w peugotach 406.
Z gory dzieki za cierpliwosc w przeczytaniu mojego posta
Czekam na info.
Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: Ernest777 dnia 2005-10-28 23:36:27 ]

Witam.
W tym samochodzie dobrze bedzie pracować instalacja Landi-Renzo OMEGAS , VSI PRINS oraz nowość ciekły wtrysk gazu czyli instalacja 5 generacji.

Oki dzieki za odpowiedz, tylko swoja droga ciekawe dlaczego dealer Landi-renzo na wojewodztwo swietokrzyskie (Kielce ul. Magazynowa 3) stwierdzil ze sekwencja nie bedzie chodzic i wlasnie dlatego zaproponowal mi instalke IGS?
Postaram sie podjechac do nich jeszcze po niedzieli i zapytac o ten Omegas.
A tak na marginesie Croma zrobilbys jakas promocje na ten ciekly wtrysk i mialbym po klopocie

witam pewnie już dawno śmigasz na lpg bo post ma równy roczek ale może ktoś się zaineresuje i podpowiem bi jestem już totalnie ogłupiały - Peugeot 306 2002r kopm Bosch - do niedawna byłem przekonany, że Peugeot = full grup i generalnie mase problemów aż tu nagle wpadam na innym forum na post że full grup w 306 było do 2000r i to były kompy magnetti marelli. Może ktoś ma z tym jakieś doświadczenie i potwierdzi lub zaprzeczy.

Różnie źródła podaja, np u nmie podaje : 1.8 16v jest na SAGEMie SL96 i jest to wtrysk grupowy (2 na 2)

2.0 16v i 1.8 16v właśnie coś do 2000r to były półsekwencje bodajże 1-4 i 2-3