| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
xiadz tylko 2.0 Zielona Góra | 2007-12-28 15:15:06 a założyłeś blosa we właściwym kierunku(lub slita)? bo jeśli nie to może być objaw tego |
turbonez Pionki | 2007-12-28 18:04:34 Blos załozony tak jak powinien byc , slit tez . Zaznaczam ze blos pracowal dobrze juz przy tym silniku tylko na innym reduktorze , od tamtej pory blos nie byl rozbierany wiec tu bym winnego nie szukal. Dzis przeprowadzilem eksperyment , tzn odpalilem silnik na benzynie przetrzymalem go na obrotach 2500 i zasililem elektrozawory przy filtrze i na parowniku (podczas pracy na benzynie ) doszedlem do wniosku ze jesli parownik poda do benzyny jeszcze gaz to silnik powiniemn sie zdlawic przez za bogata mieszanke , jednak tak sie nie stalo wiec wziolem sie za parownik . Wymontowalem go z auta i wziolem sie za rozbieranie (wczoraj przeczytalem kilka ciekawych tematow i juz rozumiem jak to dziala , dlatego sie na to zdecydowalem) , wszystkie dzwigienki pracuja tak jak powinny , membrany byly pozaczepiane tak jak powinny itd , jesli chodzi o membrany to ta grubsza , ta od pierwszego stopnia jest sztywna i ma na sobie rdzawy nalot z jdenej strony , ta druga , od drugiego stopnia jest sflaczala , i wydaje mi sie ze nie powinna tak wygladac , zadna nie jest dziurawa . Prostuje jeszcze informacje otym ze to parownik brc , to jest landi . Zamieszczam zdjecia z sekcji parownika . Prosilbym doswiadczonych userow o wypowiadanie sie na temat stanu membran , ja nie jestem w stanie ocenic czy taki stan membran moze powodowac niemozliwosc pracy na gazie .
Zdjęcia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 pytanie dodatkowe , do czego służy to na zdjęciu ponizej 14 15 16 17 18 19 20 21 22 |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-12-28 18:42:22 Membrana II stopnia jest sztywna jak papier (fotka 10), wsio do wymiany ; ad 14 i 15 nie wiem |
turbonez Pionki | 2007-12-29 16:01:23 http://moto.allegro.pl/item287822926_reduktor_brc_tecno_100kw.html
warto sie pchac w cos takiego ? nie oplaca mi sie regenerowac tego padla bo i tak jest za malo wydajny . Co o tym myslicie |
Yagr focus Kraków | 2007-12-30 19:12:08 ja uważam że na pewno lepiej będzie sie sprawował reduktor pod turbo np http://moto.allegro.pl/item289589720_reduktory_brc_turbo_promocja_malopo.html
tyle że to prawie 300 zł... a żadnego używanego nie widziałem ostatnio na allegro... jeśli do tego co napisałeś dorobisz kompensację to tez powinien dać radę, tylko nie próbuj z niego wyciskać więcej niż może
|
turbonez Pionki | 2007-12-31 13:53:31 juz jest problem zazegnany , bede mial reduktor od znajomego . Teraz jezdzi w projekcie podobnym do mojego . A z czasem bede kombinowal z sekwencja ![]() |