MotoNews.pl

To chyba się skuszę ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
.... na wyremontowanie zabytka.

Poczytałem trochę postów, pomyślałem i chyba się zdecyduję odremontować to autko.
Co prawda jak każdy nadmiarem gotówki nie grzeszę ale myślę, że z czasem krok po kroku i powoli osiągnę cel.
Autko to 2101 1.2 z 1982 roku przywiezione z Belgii.
Swego czasu pisał o nim na tutejszym forum krystek ale mu przeszło i ja przejąłem ten zabytek.
Zawsze chciałem mieć jakieś autko do pogrzebania w nim i może z tym mi się uda. 2101 zawsze mi się podobała, zwłaszcza ten chromowany grill (choć w mym egzemplarzy zderzaki i grill są pomazane na czarno).
Jako, że jeszcze nie mam doświadczenia w tej dziedzinie to za bardzo nie wiem od czego zacząć.
Na pewno muszę gdzieś znaleźć progi i błotniki, przednie podszybie też się sypie. Drzwi w miarę całe.
Liczę na jakieś podpowiedzi co do kolejności przeprowadzania prac oraz namiary na części (najlepiej w okolicach stolicy lub krakowa)

Cieszymy się bardzo że podejmujesz się uratowania kolejnej Żigulki - to byłaby już trzecia w klubie. Tylko po co zaczynasz kolejny wątek na ten sam temat skoro już w jednym otrzymałeś parę odpowiedzi.
poprzedni wątek
Ja ze swojej strony na pewno Ci pomogę w miarę moich możliwości.
Więc jeśli możesz to pisz dalej w tamtym a co do tego prosiłbym któregos z modów o zablokowanie.
Andrzej
A tu masz namiary na blachy do Żigulki

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2006-04-25 01:06:44 ]

Cytat:
2006-04-25 00:59:41, andrzej_krakow pisze:
Tylko po co zaczynasz kolejny wątek na ten sam temat skoro już w jednym otrzymałeś parę odpowiedzi.

Sorry to przyzwyczajenie z innego forum w którym onegdaj byłem klubowiczem parę lat - Bravo/Brava/Marea.
Poprostu jest trochę inaczej zbudowane i muszę się przyzwyczaić.
Obiecuję poprawę.
Swoją drogą przydała by się opcja kasowania wątku przez autora.

Pzdr
Arek